Вестникарската хартия принадлежи към органичните отпадъци?

Често се казва, че вестникарската хартия се изхвърля с органични отпадъци. Но дали това изобщо е позволено или препоръчително? За да могат биологичните отпадъци да бъдат рециклирани ефективно, само определени видове отпадъци могат да попаднат в зелената кофа. Ще ви кажем дали брои вестникарска хартия.

Вестникарска хартия: идеална за органични отпадъци

Ако искате правилно да изхвърлите органичните си отпадъци, трябва също да знаете какво се случва с вестниците. За щастие вестникарската хартия може лесно да се изхвърли в зеления кош или във вашия собствен компост, тъй като съставът на хартията не гние твърде дълго. Поради тази причина вестникарската хартия може да бъде изхвърлена в органичните отпадъци безпроблемно, дори в големи количества.

Трябва само да се уверите, че това е изключително вестникарска хартия, която се отпечатва с конвенционално печатарско мастило. Един пример е класическият ежедневник. Други вестници никога не трябва да попадат в органичните отпадъци, тъй като имат други добавки, които не се разлагат достатъчно бързо. Това включва:

  • Списания
  • Каталози
  • Илюстрирано
  • Телевизионни вестници
  • Купони
  • Брошури

За тях се грижи с отпадъчната хартия и никога не влизат в зеления кош. Голямо предимство на използването на отпадъчна хартия са многобройните възможни приложения, с които органичните отпадъци се оптимизират.

Използва

1. Плик

Вестникарската хартия винаги се е използвала като заместител на торбичките за транспортиране на органични отпадъци в зеления кош. Тъй като вестникарската хартия е много по-подходяща за тази цел от биопластичната, можете да сгънете отделните листа в торбички и да ги използвате за органични отпадъци. Това дори не изисква допълнителни инструменти или прибори като лепило. Отделните листове се сгъват и след това могат да се използват незабавно за изхвърляне на органични отпадъци.

2. Сухо вещество

Друго възможно използване на вестникарска хартия е за намаляване на влагата в органичните отпадъци. Не са редки случаите, когато органичните отпадъци са твърде влажни, което ги кара да смрадят, което привлича мухи и други вредители. В този случай е напълно достатъчно, ако поставите лист или два в зелената кошче, за да добавите малко сух материал към боклука. Може дори да се постави върху система от слоеве, какъвто е случаят с компостирането. Това също улеснява цялото изхвърляне.