Все още е възможно?! Тази жена съди Samsung за това, че изглежда така

Колкото повече ни се казва да изглеждаме безупречно, толкова по-нещастни ставаме."

Всеки, който притежава по-нов смартфон от Samsung, може да е забелязал, че селфитата, направени с устройството, изглеждат по някакъв начин различни. Изведнъж собственото ви лице изглежда странно на снимките. Същото се случи и с авторката и блогърката Мел Уелс, когато тя искаше да си направи селфи с току-що закупения мобилен телефон Samsung - и изведнъж всичките й „недостатъци“ бяха изгладени.

В публикация в Instagram Мел показва директно сравнение между автоматично редактираното селфи на Samsung и "честната" снимка на лицето си. Тя описва своя опит:

Един от M E L W E L L S ?? (@iammelwells) снимка публикувана на дек. Юни 2016 г. в 5:28 ч

Леле, Samsung. Купувате нов смартфон и искате да си направите селфи и осъзнавате, че стандартната настройка на предната камера е автоматично "Beauty Level 8 ", което очевидно означава: напълно ретуширано лице. Това означава, че на всеки, който купи ново устройство на Samsung и използва предната камера, автоматично се казва: "Здравейте, ние сме Samsung и смятаме, че изглеждате много по-добре, когато автоматично ретушираме вашите селфита - по осем пъти!"
Благодарим ви, Samsung, че поехте този ангажимент. Мисля, че ще си запазя луничките и петна, защото така изглеждам в 3D и така всички мои приятели ме виждат в реалния живот. Надявам се млади момичета да купуват iPhone вместо телефони на Samsung. (Изчакайте, правят ли iPhone и това?) Отново много ясно: Тук не съм използвал никакви приложения. Това е настройката по подразбиране на Samsung за камерата!

Някои потребители веднага се усъмниха защо Мел не просто промени настройката. Но в друга публикация блогърката подчерта, че се дразни от факта, че настройката изобщо се задава автоматично. В крайна сметка жените трябва да се обичат такива, каквито са - с всички недостатъци, лунички и други подобни. „Едно е, ако потребителят реши след това сам да редактира снимката“, казва Мел. "Но е друг въпрос, ако производителят просто реши да го направи вместо нас."."

Разбира се, няма нищо лошо в ретуширането или редактирането на изображение, но никой не трябва да се чувства принуден да го направи. "Колкото повече ни се казва, че трябва да изглеждаме безупречно, толкова по-нещастни ставаме и толкова по-неудобно се чувстваме в кожата си - защото никой не е безупречен!"обяснява американският автор. "Напротив - недостатъците ни правят особено красиви."

Какво мислиш? Действително ли е такъв предварително зададен мобилен телефон полезен или просто вреден??

Дори и с гофеминин: Това са най-горещите модели с размер плюс