Отстранете разлятата боя от ламината

Дори и да прилича на истинност, разбира се, трябва абсолютно да избягвате разливането на боя върху ламинат. Ако все пак злополуката се случи, колко успешно може да се почисти подът зависи от вида на боята. Номерът е да се постигне необходимата интензивност на агент, без да се уврежда повърхността.

Водоразтворими цветове

Почти всяка боя за стена, която се използва в затворени помещения, е водоразтворима. При тях въпросът не е как могат да бъдат решени, за да бъдат приети. Предизвикателството е да се вземе предвид ниската толерантност на водата на ламината и все пак да се премахне цвета.

  • Прочетете също - Отстраняване на кучешката урина от ламината
  • Прочетете също - Премахване на изсушена смола от ламинат
  • Прочетете също - Отстранете суперлепилото от ламинат възможно най-бързо

Работното оборудване е от особено значение. Средно твърда гъба може да нанесе точното количество вода. Боята трябва да бъде напълно навлажнена, при което не трябва да попада течност в ставите. Много индивидуални и последователни операции са най-добри.

Лакове и бои на основата на разтворител

Ако неразтворимите във вода бои и лакове са ударили ламинирания под, не винаги е възможно да ги премахнете без следа. Ацетонът, оцетът и алкохолът не само втечняват боята, но и атакуват уплътняващия слой на ламината.

В никакъв случай боята не трябва да се надрасква или шлайфа. Абразивни страни на кухненски гъби, кърпи от микрофибър и груби кърпи за изтриване драскат ламинатната повърхност точно като абразиви с почистващи частици.

Как да премахнете боята за стена

1. Намокрете леко засегнатите места с гореща вода и препарат
2. Оставете за две до четири минути
3. Намажете със суха, мека кърпа или кухненска хартия
4-ти. Използвайте почистени или нови помагала за измазване отново и отново
5. Повторете процеса три до шест пъти
6-то. Докато върху плата или хартията има боя, продължете

Ако са необходими разтворители и химически почистващи препарати, препоръчително е да опитате малко видима зона на ламината, за да проверите ефекта върху повърхността. Някои ламинати, особено тези с по-добър клас на абразия или предназначени за търговска употреба, могат да издържат на тежки почистващи препарати без никакви проблеми.

Съвети и трикове Обичайната течност за миене е най-добрият начин за премахване на всички остатъци, които могат да останат. Можете също да го прилагате в концентрирана форма като капки върху замърсените места. С циркулярно полиране трябваше да отстраните остатъците след няколко преминавания.