Ето как можете да премахнете латексната боя от тавана!

Таван, боядисан с латексова боя, не се харесва на всички, особено ако покритието вече е състарено и е повредено. Разпръскваемостта на строителната тъкан също страда от до голяма степен затворена боя, но ако боята е боядисана директно върху мазилката, е трудно да се премахне отново: Представяме възможни методи.

Латексната боя прилепва добре и е неразтворима във вода

За разлика от старата лепилна боя, латексната боя не може просто да се отмие от тавана с вода, напротив: Това покритие не приема вода, влагата се търкаля от повърхността. Също така прилепва особено добре към мазилката.

  • Прочетете също - Отстранете старателно латексната боя от мазилката за нов слой боя
  • Прочетете също - Отстранете чисто стената от латекс върху тапета
  • Прочетете също - Как да премахнете лепкава латексна боя от стената

Ако мазилката вече се лющи под латексната боя, разхлабете боята и основата от тавана. Разхлабената мазилка така или иначе вече не може да се използва. Уверете се обаче дали в строителната тъкан има мухъл, тогава са необходими подходящи мерки за защита на здравето!

Използвайте тези методи, за да премахнете латексната боя от тавана

Ако вашата латексова боя е била боядисана върху тапет, имате късмет, тъй като тапетът е сравнително лесен за отстраняване от мазилката. Първо надраскайте покритието с ролка за таралеж, валяк за нокти или нож.

След това води повърхността с хладка вода и перилен препарат за разрешаване на облицовка на стената. След известно време на експозиция, направете себе си работа с тяхната шпатула.

Ако цветът на латекс на тавана е изтрит директно към непокътната мазилка, има още по-напрегната работа преди: наличните са следните методи за почистване на зоната:

Метод ефект на опасности / проблеми
отрязвам Химическа сила пред скала Замърсителите влизат във въздуха, моля те, защити съответно!
Цвят на латекс Сухи поли Замяна с чисто механична сила Много ефективни, възможни само на твърда земя
Цвят на латекс с горещ въздух Покритието може лесно да бъде попарено Смърди и освобождава замърсители
Смилане на латекс Покритие чрез изтъняване на триене Цветът поставя абразивна хартия, дълъг процес
Съвети и трикове Опитайте се да премахнете латексната боя от тавана със стоманена четка, която служи като приставка за бормашината (48,00 евро на Amazon *). С това сте създали бустер, който вероятно ще реши проблема бързо. Защитете дихателните пътища, докато правите тази работа!