Gelmattress: Предимства и недостатъци

Матраците от гел са междинен разтвор между водното легло и матрак от пяна. Те съчетават някои предимства на двата вида матраци, но също така имат някои недостатъци. Научете тук плюсовете и контрас на гел матраци.

Какво е гел матрак?

Гел матрак се състои от гумена обвивка, пълна с вискозна течност. Това им дава подобно на водното легло, но не прави звуци.

  • Също така четете - Обновете стар матрак
  • Също така четете - водно легло или матрак - какво говори за какво?
  • Прочетете и магазина правилно

Предимствата на гел матрак

Гел матрак е оптимално решение за чувствителни на шум, чувствителни на вода, защото не си силно на себе си, но реагира като водно легло и налягане. Друго предимство над водното легло е, че отговаряте само на Selbstell: няма да получите "вълните", за да се чувствате, ако вашият партньор се движи.
Голямо предимство е алергията: гресът е заобиколен от боклук материал, на който не могат да се натрупват акари. Също така, повърхността е лесна за изтриване, когато се случи злоупотреба. Матракът се увива от колан за миещ се матрак, който трябва да миете редовно. Какво да помислите, е да научите тук.
Друг положителен аспект е да се обадите в дълготрайността на гел матраците: те трябва да продължат по-дълго от студената пяна и пролетните матраци. В сравнение с водното легло, усилията за грижи са значително по-ниски, защото гелът не трябва да се лекува.

Недостатъците на гел матрак

Вероятно най-големият недостатък на гел матрака е теглото им. До 150 кг може да тежи гел матрак, който е истински проблем, когато матракът се обменя. Следователно дори отстраняването на покритието на матрака може да се окаже трудно.
Друг недостатък е недостатъчната дишане. Разбира се, гелът не може да диша, поради което може да дойде тук за подсилване на изпотяване и влага на матрака. Този проблем обаче може да бъде сравнен с добър ход. Това не само увеличава комфорта на съня, но и осигурява по-добра вентилация и гадно излишната влага.
Не на последно място, трябва да се отбележи при увеличената покупна цена. Гел матраците са значително по-скъпи от z.Б. Студена пяна. Въпреки това, те могат да държат по-дълго. Тук може да се намери преглед на общите цени.

Предимствата и недостатъците с един поглед

предимства недостатъци
Адаптиране към тялото Високо тегло
Алергия - приятелска (кърмачка) Лоша циркулация на въздуха (силно изпотяване)
Безшумно Висока покупка цена
Няма грижа
Няма награди
Съвети и трикове Както при всички типове матраци, има и големи различия в качеството на гел матраци. Степента на твърдост също трябва да бъде оптимално адаптирана, за да осигури приятно чувство за сън. Затова определено трябва да лъжа вашия гел матрак преди да купите.