Неутрализирайте миризмата в органичните отпадъци - най-добрите съвети

Ако чуете силна миризма в органичните отпадъци, има няколко метода за неутрализиране. В повечето случаи това просто помага да се изпразва редовно кофата за боклук, но особено през лятото, миризмата е по-силна в материала. Тази статия ще ви запознае с подходящите методи за неутрализиране на миризми.

Измийте

Един от най-важните моменти за неутрализиране на миризмите в органичните отпадъци е измиването им веднага след изпразването им. Дори ако използвате торби с органични отпадъци, организмите, образуващи миризми, могат да стигнат до материала във вашия кош за боклук, в който съхранявате гниещите отпадъци. Поради тази причина трябва незабавно да измиете кофата и капака старателно с препарат или почистващ препарат.

Ако организмите бъдат отстранени, не могат да се образуват повече миризми. Ако не успеете да го почистите, организмите могат да се утаят в материала и да замирят още по-интензивно следващия път, когато бъде запълнен. С всеки пълен органичен отпадък интензивността на вонята се увеличава, което с времето може да стане много неприятно.

Опаковайте органични отпадъци

За да намалите развитието на миризми, можете също да намалите влагата в органичните отпадъци. Вестникарската хартия е най-подходяща за това, защото поема много влага и лесно може да се изхвърли с органични отпадъци. Уверете се обаче, че използвате само вестникарска хартия и никакви списания или други цветно отпечатани брошури. Само черното мастило на принтера може да попадне в органичните отпадъци.

Просто увийте органичните отпадъци в малко вестник. След това можете да изхвърлите отпадъците, включително вестник. Този метод е особено подходящ за по-големи контейнери, тъй като може да възникне много влага.

Агент за неутрализиране на миризми

1. Сода за хляб

Ако миризмите просто не излизат от органичните отпадъци, използвайте натриев хидроген карбонат. Содата абсорбира много влага и свързва миризмите, ако може да действа. Поставете го в контейнера, освен ако не е направен от метал, и го оставете да престои няколко дни. Изплакнете добре.

2. оцет

Оцетът работи като алтернатива. Добавете 1 част оцетна есенция към 10 части вода и напълнете с нея кошчето за органични отпадъци. След кратко време на излагане изтъркайте добре органичните отпадъци и изпразнете сместа. Изплакнете отново и оставете да изсъхне на въздух.