Разделите на съдомиялната машина изчистват канализацията

Има многобройни домашни средства за почистване на канализацията. Разделите за миене на съдове са истинско чудо оръжие срещу запушен канал, но само ако водата все още може да изтече в малки количества.

Използвайте раздели на съдомиялна машина за почистване на канализацията

Канализациите в кухнята и банята трябва да обработват много, като остатъци от коса, остатъци, сапун, масло и грес. Следователно много бързо се случва отводняването да се запушва все повече и повече, докато накрая почти не изтече вода. През повечето време мръсотията е в непосредствена близост до канализацията, така че механичното почистване на сифона има най-голям смисъл. Това обаче не винаги е възможно, какъвто е случаят с много вани или душ корита например. Тук са необходими други вътрешни средства за защита, като например следното:

  • Прочетете също - вода капе от съдомиялната машина
  • Прочетете също - Ако канализацията бълбука в съдомиялната машина
  • Прочетете също - Защо миялната машина мирише на канализация?
  • Бакпулвер в комбинация с оцет
  • Сода в комбинация с оцет
  • Раздели за миене на съдове, които могат да се използват и за почистване
  • химически почистващи препарати

Как и за какви раздели за миене на съдове могат да се използват

Разделите на съдомиялната машина обикновено се използват в съдомиялната машина за разхлабване на остатъците от храна и мазнини. Ако е необходимо, това работи и в канализацията. В някои случаи се казва, че вече е бил използван успешно, за да могат органичните замърсявания, мазнини или други остатъци от храна да бъдат премахнати отново. Използването на таблата за съдомиялна машина във връзка с гореща вода обещава най-голям успех, като смес от таб за миялна машина и около един литър вода се излива в мивката. Ако е необходимо, това почистване трябва да се повтори няколко пъти.

Алтернативи на разделите на съдомиялната машина

Поне толкова обещаващи са току-що споменатите домашни средства за цялостно почистване на канализацията, като сода за хляб в комбинация с оцет, която също трябва да се изплакне с гореща вода. Най-добре е обаче винаги да се опитвате да отстраните или отстраните замърсяването механично. да бъдат елиминирани, например с вендуза или чрез отстраняване на сифона и почистването му старателно. Предимството тук е, че не трябва да се използват химикали или други агресивни агенти и запушването в повечето случаи може да се отстрани незабавно, за да може водата да се оттече отново правилно. Това обаче работи само ако можете да премахнете сифона. Можете обаче да използвате и метода на вендузата във ваната или душа.