Премахване на завити и залепени листове от стиропор

Когато трябва да се отстранят залепените листове от стиропор, често помага само силна механична сила. Адхезивните връзки между стиропора и основата обикновено са толкова плътни, че други повърхностни облицовки като мазилка и тапети трябва да бъдат премахнати като по-слабата връзка. По-старите изолационни плочи от полистирол са токсични поради огнезащитния HBCD.

Разхлабени и завинтени варианти

Два вида конструкции или видове използване на стиропорните панели обикновено позволяват те да бъдат изведени навън без големи усилия. При изолацията на сърцевината между зидарията закрепванията почти винаги се състоят от анкерни плочи и дюбели. Тук има смисъл да издърпате панелите от кухината отгоре. За да се намали неконтролираното счупване и разпадане, е полезно да се счупи стиропорът в точките на винта.

  • Прочетете също - Прикрепете листове от стиропор с лепило или анкери за плочи
  • Прочетете също - Премахнете старите листове от стиропор от тавана
  • Прочетете също - Премахнете лентите от стиропор и остатъците от лепило

Изолационните панели, положени на пода под замазката, често се поставят само свободно. Фолио или восъчна хартия предпазваха изолационния слой от течната замазка. Слоят на замазката се унищожава само когато е отстранен. Изложеният след това защитен филм може да се нарязва на парчета с нож за тапети и да се обелва. След това листовете от стиропор могат просто да бъдат взети.

Залепена изолация или декоративни панели

Лепливият стиропор трудно се отстранява. Тъй като лепилото образува твърда връзка с лепилния субстрат, само фрезоване или шлайфане могат да разрушат този слой. Струва си да се опитате да използвате лента за тапети, която работи с гореща пара, за да омекоти лепилото и в идеалния случай да го разхлаби.

Подобно на премахването му от тавана, само механично мощната обработка помага при стиропорните панели, залепени за стената.

  • Твърдият адхезивен слой може да се отстрани с мелница, но абразивите често се налага да се сменят
  • Фрезната машина отговаря на същата цел, но работи малко груба и е подходяща като подготвителна стъпка преди смилане

В много случаи мазилката, монтирана на субстрата, не е спасяваща и тапета никога. Има смисъл да се изложи стената на празния бетон. Лепилото, прилепващо към плочите на стиропорките, е по-устойчиво от мазилката и роклята на тапета

Съвети и трикове, когато те смазват, то таксува електростатично. Този имот бързо увеличава абразивите и увеличава неконтролираното развитие на мръсотията. С леко овлажняване с бутилка за пръскане на вода, можете да ограничите този ефект.