Нанесете леярна смола като лак или в блокова форма на плота на масата

Популярни дизайнерски елементи или видове обработка са покриване на плот с лята смола. Прозрачният или оцветен защитен слой с дебелина няколко милиметра прави масата по-чувствителна, по-привлекателна и по-тежка. В същото време щетите могат да бъдат отстранени и дупките да бъдат затворени.

Боядисване или вграждане

По принцип има два метода за обработка на плот с отливка от смола. Нанасянето на лак от синтетична смола е по-подобно на слой боя. Може да се обработва като боя и например да се напръсква добре и равномерно.

  • Прочетете още - Поправете повреденото дърво с отливка от смола
  • Прочетете още - Отстраняване на течна и втвърдена смола за леене
  • Прочетете също - полска смола за леене бавно и хладно

В случай на лак от синтетична смола върху дърво, слоеве до един милиметър се наричат ​​лакиране или боядисване. Дебелината на слоя от три до четири милиметра се нарича вграждане. Когато избирате подходящата леярска смола, трябва да се обмислят вида на дървото и предвиденото състояние на таблицата.

По принцип, като главна смола за таблица за синтетична смола или акрил може да бъде избран. По причини, свързани с разходите, предимно по-трайна и често визуално красива акрилна смола е пропуснато. Когато една смола влиза в контакт с дърво, трябва да се обмисли гресът на гората.

Обезмасляване незаменим

Някои видове дървесина са доста мазнини или кисели и могат да повлияят неблагоприятно на втвърдяването и стабилността на леярската смола. Докато със затворени повърхности обикновено обхващат избърсането, пукнатините и дупките трябва да бъдат предварително обработени. Настолът трябва да се измие няколко пъти като интензивно с ацетон и да се изсуши всеки. Ако е възможно, препоръчва се стая за гмуркане.

Отлятата смола изпитва свиване на материала по време на втвърдяването. Важно е да имате подходящата смес от смола, втвърдител и добавки за съответния размер на детайла. Производителите определят допустимите отклонения при свиване за своите продукти. Повторното пълнене за компенсиране на свиването е едва ли възможно и създава напрежение до образуването на пукнатини.

Проверете предварително полируемостта

При избора на смола за леене или синтетична смола, способността за полиране трябва да бъде тествана върху пробен отливка. По-специално при някои прозрачни смоли, не може да се окаже задоволително.

Съвети и трикове Изградете страничните граници или отливката от стъкло или метал и ги покрийте с освобождаващ агент. Избягвайте фуги, прекъсвания или стъпки по гладките ръбове на плота, които по-късно ще трябва да изравните и отстраните механично.