Моделна мазилка във форма

В историята на човечеството гипсът се използва като универсален строителен материал и материал в продължение на хиляди години. Дори и днес мазилката от Париж се използва по много начини, не на последно място в изкуствата и занаятите. В тези инструкции ще научите как можете не само да използвате мазилка за отливане на фигури и релефи в калъпи, но и как да моделирате пластмасови конструкции от гипс.

Просто и практично: гипсови превръзки

Много деца се забавляват чудесно, като вземат гипс на собственото си лице с гипсови превръзки и правят маска, която пасва идеално и може да се рисува. Гипсът от превръзки в Париж, който се предлага в аптеките или в интернет, също е идеален за вземане на бебешки подутини като уникално напомняне за бременността. Гипсовите превръзки по принцип също са по-подходящи за моделиране на скулптури и скулптурни произведения на изкуството, направени от мазилка на Париж, отколкото смес от течност в Париж. Независимо от това, основна конструкция, първоначално направена от мазилка от Париж, разбира се може да бъде изпълнена и с почти напълно втвърдена мазилка.

  • Прочетете също - Направете сами форми за леене на мазилки
  • Прочетете също - стенни лампи от гипс
  • Прочетете също - Несложният начин за премахване на мазилката от формата

Работа с основна рамка

По-големите фигури или декоративни елементи от гипс обикновено трябва да имат здрава рамка. Тази армировка може например да се състои от неръждаем метал за постоянно задържане. Ако са необходими определени криви за художествен проект или пресъздадения скален пейзаж на моделна железопътна система, те първо могат да бъдат прикрепени към основната конструкция с така наречената заешка тел. След това този ограден материал с плътно око е идеално покрит с гипсови превръзки. След това върху него следва слой мазилка от Париж, който вече е залегнал относително силно.

Не трябва обаче да се отклонявате твърде много от съотношението на смесване между вода и мазилка съгласно инструкциите на съответната опаковка, за да не се налага да приемате загуба на стабилност на материала. По-добре е да се опитате да обработите вече донякъде "заложената " мазилка на Париж възможно най-бързо малко преди да стегне.

Дърворезба с гипс

Вместо да моделирате фигура от мазилка на Париж слой по слой до желаната крайна форма, можете също да издълбаете определена форма, като например при дърворезба от излято кубче мазилка. За това са подходящи цяла гама практически инструменти:

  • Инструменти за моделиране
  • нож
  • Комплекти метални прашки
  • специални цикли за моделиране
  • Гипсова рашпил
  • драскотина
  • Скрепери

Но започнете да дърворезба само когато излятия от вас гипс наистина е добре изсъхнал.