Запечатайте мазилката и по този начин защитете ефективно

Има няколко начина за ефективно запечатване или запечатване на мазилка на повърхността на Париж. за защита срещу външни влияния. Това може да се направи по различни причини, например за защита от прах или вода.

Извършете запечатване на мазилка на парижки повърхности

Мазилката от Париж е много популярен материал за дизайн на повърхността, а също и за моделиране. Съответно имате и различни опции за запечатване на мазилка, било то в областта на изработката на модели, в строителството или в креативния дизайн на обекти с помощта на практичния материал. Тук става дума главно за запечатването или. покритието от гипсова мазилка или други строителни материали, за да ги направи трайни и да ги предпази от външни влияния.

  • Прочетете също - стенни лампи от гипс
  • Прочетете също - От какво е направена мазилката на Париж?
  • Прочетете също - Изхвърляйте гипса правилно

Мазилка от Париж и нейните свойства

Мазилката от Париж е силно абсорбиращ материал, който може да се използва за регулиране на климата в стаята. В по-старите къщи например гипсовата мазилка се използва много умишлено, за да може да се осигури адекватно регулиране на влажността и вътрешния климат. Запечатването се извършва за затваряне на повърхността, например за ефективно предотвратяване на проникването на влага. Емулсионните бои например запечатват повърхността като вид уплътнение. Трябва обаче да имате предвид, че свойствата на материала за регулиране на влагата вече не могат да се използват. Понякога може дори да доведе до повишен растеж на плесен или. те се повишават.

Когато може да се извърши запечатване

Често самоизработените форми, както и художествено проектираните фигури от гипс трябва да бъдат запечатани, за да ги направят дълготрайни или да могат да ги поставят на открито. Често обаче е и за опазването на повърхността, например от гипсова мазилка, от проницателна влага. Това може да се направи с подходящ цвят, който прониква в материала и образува защитна повърхност. Често се постига уплътнение в няколко стъпки като следното:

  • Използването на подходящи дълбочини (4,99 € в Amazon *)
  • след това нанесете дисперсионна силикатна боя, която идва с материала химическа връзка

Какво трябва да имате предвид кога трябва да се направи печат

Чрез лечението с дълбока причина и картината с дисперсионна символ, те променят материала по определен начин, защото не е просто просто покритие. Уплътнението може да промени значително свойствата на материала.