Обработвайте гипсофазерни плочи и използвайте техните предимства

Благодарение на подсилената с влакна и хомогенна структура, плочите от гипсови влакна могат да бъдат обработени доста добре, дори без специални инструменти. Те могат лесно да бъдат нарязани по размер и закрепени с налични в търговската мрежа средства като винтове или скоби.

Свойствата на гипсокартона за вътрешна употреба

В допълнение към гипсокартона, гипсофазерните плоскости са най-често използваната облицовка на стени в интериорното строителство. Панелите се състоят от лесни за работа влакна, изработени от мазилка от Париж и целулоза и са идеални за покриване на стени и тавани. Те предлагат положителни свойства и лесна обработка:

  • Прочетете също - Ето как гипсофазерните плоскости могат лесно да се режат и обработват
  • Прочетете още - Гипсокартонните плоскости са лесни за обработка и изравняване
  • Прочетете също - правилно измазване на гипсофазерни плоскости след грундиране
  • Материалите не са запалими.
  • Те също могат да бъдат инсталирани във влажни помещения без никакви проблеми.
  • Панелите са подходящи като подструктура или като облицовка в областта на покрива или стената.
  • Те имат много висока механична стабилност.
  • Възможно е дори да се изграждат прегради от гипсокартон, тъй като те са много здрави.

За обработка на гипсофазерни плоскости на закрито

Материалите трябва да се обработват при средна влажност по-малка от 80 процента, а стайната температура не трябва да бъде по-малка от пет градуса по Целзий, а при залепване на панелите - не по-малко от десет градуса по Целзий. Уверете се, че панелите са се адаптирали към климата в околната стая. Обработката на гипсофазерните плоскости е доста безпроблемна, така че дори не се нуждаете от специални инструменти. Панелите могат да се режат чрез надраскване на панелите с малък нож и отчупване на единия ръб. Като алтернатива можете да използвате мозайката за рязане, например, за да направите дупки за инсталации.

Това ви позволява да прикрепите панелите на желаните места

Панелите просто се завинтват към дървена подконструкция с помощта на подходящи винтове. Има дори специални винтове за гипсокартон. Ако използвате тези, дори не е необходимо предварително да пробивате дупките. Не трябва да използвате и други винтове. Повечето гипсофазерни плоскости могат да се завинтват или затягат до ръба до около десет милиметра без никакви проблеми. По този начин обаче трябва да се придържате към минималното и максималното разстояние между винтовете или скобите, посочени от производителя на панелите. Най-добрият начин за фугиране на панелите е използването на фугиращ пълнител, подобен на този, използван за гипсокартон. Пълненето обикновено се извършва на два етапа (предварително пълнене и последващо или последващо пълнене). Фино пълнене).