Промяна на крушката: ето как работи

На пръв поглед смяната на крушка звучи доста лесно. Независимо от това, може да има и един или друг проблем. В тази статия можете да прочетете на какво трябва да обърнете внимание и как да го промените правилно.

Електрическа крушка или енергоспестяваща лампа?

Конвенционалните крушки са забранени в ЕС от няколко години и вече не се предлагат в търговската мрежа. Във всеки случай можете да избирате само между LED лампи (по-добрата алтернатива) или конвенционални енергоспестяващи лампи.

  • Прочетете също - Експлодира крушка: какво се случи?
  • Прочетете също - Оцветяване на крушка - възможно ли е?
  • Прочетете също - Рисуване на крушка - възможно ли е?

И при двете обаче трябва да вземете предвид по-ниската необходима мощност. Ако преди сте завинтвали 100-ватова крушка, имате нужда от нея сега само една пета от мощността - в този случай 20 W енергоспестяваща лампа.

Както при конвенционалните крушки, се прилага следното: не трябва да се надвишава максимално допустимата мощност, посочена на лампата. Тук също трябва да конвертирате: Ако лампата позволява до 60 вата крушки, не трябва да използвате енергоспестяваща лампа с повече от 12 вата.

Сменете крушката правилно - стъпка по стъпка

  • лампа
  • дефектна крушка
  • нова енергоспестяваща лампа за подмяна
  • евентуално отвертка

1. Изключете захранването

Изключете съответния предпазител. Това е важно за вашата безопасност и никога не трябва да се забравя или просто да се пренебрегва.

2. Развийте старата крушка

Първо проверете дали крушката все още е гореща. Ако се използва наскоро, първо трябва да го оставите да се охлади малко. След това внимателно завъртете крушата и я поставете на сигурно място, където не може да се търкаля.

3. Завийте нова крушка

Проверете гнездото: Ако пружинният контакт в средата изглежда много надолу, използвайте отвертка, за да го леко огънете малко нагоре. Тогава крушата има по-добър контакт. След това завийте новата крушка твърдо и се уверете, че има сигурна и без колебания седалка в гнездото.

4-ти. Проверете нова круша

Включете отново захранването и проверете дали новата крушка работи. В противен случай може да се наложи да отстраните проблема. Тук можете да намерите няколко съвета. Ако искате да смените енергоспестяваща лампа, тя работи точно както е описано тук.

Съвети и трикове Между другото, английските лампи имат така наречената байонетна ключалка. За да развиете круша, първо внимателно (!) надолу. В отделни случаи можете да намерите такова затваряне в нашата част на света.