Поставете крушки в кошчето?

За това, което ни се струва цяла вечност, сме обучени да изхвърляме всеки един предмет в домакинството точно по правилния начин. Донасяме стъкло в контейнера за отпадъци и хартията отива в синия кош. Но обикновена крушка по някакъв начин пада през решетката, защото тя е направена не само от стъкло, но и от метал. Тук ще намерите всички факти за изхвърлянето на крушките.

Крушка или енергоспестяваща крушка?

Когато източник на светлина е изчерпал последната си светлина, възниква въпросът къде с него. За да направите това, първо трябва да погледнете внимателно, за да видите дали всъщност става дума за крушка, енергоспестяваща крушка или може би дори за съвременен LED източник на светлина. Обикновено можете да разпознаете енергоспестяващата крушка по много по-здравата й шийка, която е направена от керамичен материал. Особено внимание се изисква при тези лампи.

  • Прочетете също - Регистриране на боклук - Идва кофата за боклук
  • Прочетете също - Изхвърлете боклука - правилният начин!
  • Прочетете също - Отделен боклук - Спестете пари, като ги сортирате

Изхвърлете енергоспестяващата лампа

Ако енергоспестяващата лампа вече не излъчва светлина, тя принадлежи към опасните отпадъци. Трябва да предадете светлината на мобилно устройство за опасни вещества или друг пункт за събиране. Ако осветителното тяло е непокътнато отвън, можете да изчакате, докато съберете някои от тях заедно. Повечето пунктове за събиране на замърсители приемат до пет от дефектните лампи от частни лица.

Ако обаче енергоспестяващата лампа е счупена, живакът може да избяга от нея. Не трябва да дишате изпаренията и трябва да поставите остатъците във фризерна торба и да го запечатате здраво. След това трябва също да занесете това в пункта за събиране или да го предадете на мобилното устройство за опасни вещества. Обикновено можете да намерите датите за замърсяващите превозни средства в отговорната община.

Електрическа крушка и LED източник на светлина

По отношение на изхвърлянето, добрата стара крушка е най-простият вариант на светлинния източник. Електрическата крушка може лесно да бъде поставена в черния кош за остатъчни отпадъци. Дори LED осветителното тяло, въпреки значително по-дългия си експлоатационен живот, в крайна сметка стигна до края си в същия кош.

Евтините светлини често показват първите признаци на повреда само след няколко месеца. Не е необходимо обаче да изхвърляте LED светлината, ако само някои от светодиодите вече не светят. Просто използвайте лампата в лампа, която не изисква особено ярка светлина.

Съвети и трикове Действителната крушка е в миналото при повечето лампи. Рано или късно обаче това ще бъде и енергоспестяващата крушка. Бъдещето е в LED светлините, които не само продължават по-дълго, но и са лесни за изхвърляне. Затова трябва да предпочитате да използвате светодиоди, когато купувате нови източници на светлина.