Покривни очила - поддържайте стил

Ако само семейството е събрано около масата, често няма значение, че масата е перфектно подредена. Но ако искате нещо малко по-изискано, при важни поводи или когато се очакват високи посетители, очилата трябва не само да бъдат перфектно подбрани, но и да бъдат подредени идеално на правилното място.

Инсталационна променлива

Има два начина за поставяне на очилата. Позицията обаче винаги е ясна, тъй като очилата се намират в свободното пространство над ножовете, т.е. от дясната страна на плочата. Дори и днес левичарите не се вземат предвид, когато става въпрос за правилно подреждане на масата.

  • Прочетете също - стерилизиращи буркани - асептични буркани
  • Прочетете също - Премахнете етикетите на бурканчета
  • Прочетете също - чашите в миялната машина не се почистват

Вариант в серия

Ако очилата трябва да се поставят в един ред, те са в реда, в който се използват. Очилата са подредени в наклонена линия. Първата чаша е над ножа за основното ястие. След това останалите стъкла се подреждат в линия под ъгъл от 45 градуса.

Предимството пред варианта с триъгълник е променливият брой очила, които са възможни. В допълнение към чашата за вода, чашата за бяло вино и чашата за червено вино, чаша за шери или друго сладко десертно вино също могат да бъдат подредени тук.

Вариант триъгълник

Вариантът с триъгълника обикновено се използва само когато имате нужда от точно три чаши. Но и тук има две възможности, защото върхът на триъгълника може да сочи надолу, както и нагоре. Чашата за бяло вино винаги се поставя отново върху ножа отново. Останалите две стъкла са изместени отгоре или отдолу като равнобедрен триъгълник.

Този вариант често се използва, когато на масата има относително малко място за многото компоненти на покрива. Очилата могат да бъдат покрити на относително малко пространство.

Съвети и трикове Преди важни поводи разберете дали очилата ви все още отговарят на днешния стил. В миналото например често имаше объркване, когато ставаше въпрос за чаши с червено и бяло вино. Дори много необичайните купички с шампанско или флейти без крака остават в миналото.