Изхвърляйте очилата - защита на околната среда

Бутилките и очилата често са хвърлени в същите контейнери. Това обикновено не е правилно. Но къде принадлежи повреденият стар чайс, ако не с празната бутилка в контейнера за събиране на стъкло? Ние ви показваме там, където принадлежат различните видове очила, бутилки и стъклени обекти. Така че вече можете да защитите околната среда при изхвърляне на очила.

Стъклото не е равно на стъклото

Очила за пиене и други стъклени неща се различават значително в състава на стъкления материал от бутилки. Ако чашите за пиене се хвърлят в стъклените контейнери, сместа от стъклени парчета може да не се рециклира до бутилки. Така цялата колекция на бутилката би била безполезна и поради това е задължително околната среда да бъде обременена.

  • Прочетете също - стерилизирайте очилата - чаши без зародици
  • Също така четете - очила: видове и форми
  • Също така четете - очила във фурната - торта от стъклото

Изхвърлете чашите за пиене

Преди да изхвърлите старите си питейни очила, помислете дали те могат да бъдат използвани отново. Ако очилата не са повредени, можете да ги изпратите със магазин за социален универсал или подобна точка за събиране. Може би някой очаква евтини или безплатни чаши.

Ако имате много хубави или стари очила, те обикновено са за съжаление да изхвърлят. Отидете с събраното стъкло и може би други неща за бълхата. Може би има нещо друго да се направи тук.

остатъчни отпадъци

Няма повече надежди за вашите чаши за пиене, например защото те вече са поразени или извън пукнатини, след това последната предавка е в кофата за боклук. Защото чашите за пиене са просто в остатъчните отпадъци.

Ситуацията е сходна с други видове стъкло. Прозоречното стъкло, например, е разположено върху обемисти отпадъци. Центърът за възстановяване също така отнема полета за стъкло или керанежи. Въпреки това, ако стъклото вече е счупено като малко, което се вписва без по-нататък в кофата за боклук, тя може да бъде изхвърлена тук.

  • CerAnglasfelder
  • Витрина
  • Огледално стъкло
  • топлоустойчиво стъкло
  • Стъкло от врата на камина

Autoglas

Стъклото на превозни средства или автомобилно осветление трябва дори да бъде доведено до отпадъци. Ако има много малки количества, можете да ги хвърлите в кофата за боклук. Като цяло обаче рециклирането на автомобила е правилната отправна точка.

Специален корпус

Дългите очила, саксията на краставицата или горчивото стъкло представляват специален случай на разположение на очилата. Много очила се използват като чаши за пиене. Въпреки това те не разчитат на изхвърлянето на чашите за пиене, но до стъклото на опаковката. Това е просто на състава на стъклото. Тези очила са основно направени от една и съща стъкло като бутилка. Така е ясно, тези очила са в стъклените контейнери.

Съвети и трикове винаги сортирайте бутилки от стария стъклен контейнер точно в десния цветен отдел. На пръв поглед, пикапът от камиона изглежда, че всичко е хвърлено в камера. Но камионите се разделят на различни области, подходящи за стъкления контейнер. Стъклените цветове се използват отделно. Правото бяло стъкло може да вече не е необходимо от малки примеси с други цветове.