Блясъкът избледнява! Защо матовите червила вече са в тенденция и кой цвят ви подхожда

Чао чао Глос: Сега е времето за мата! Ще ви покажем как най-добре можете да носите матовите червила.

Откакто риалити телевизионната звезда Кайли Дженър разреши само тези червила да докосват XXL устните й, ние ги искаме всички: матови червила! Перфектно сплъстените устни са тенденцията за красота par excellence. Независимо дали е чисто в голо или секси в наситено червено - основното е устните да не блестят. За да работи външният вид, трябва да обърнете внимание на някои правила за красота.

1. Подготовката е половината от успеха

Матови червила и сухи устни? Абсолютно забрана! Напуканите устни са особено подчертани с матови цветове. Нашият съвет: инвестирайте малко време в пилинг. Захарен пилинг z.Б. освобождава устните ви от мъртва кожа и прави сухите устни кадифено меки отново.

2. Основата трябва да е правилна

За да може крайният резултат всъщност да е матов и устойчив на целувки, трябва предварително да матирате устните си. Просто покрийте устните си с коректор.

3. Контурите са всички и крайните

Най-добрият приятел на матовото червило е подложката за устни. Тя трябва да съвпада с цвета на червилото. За перфектната уста за целуване можете да рисувате и малко над контурите на устните, това прави устните да изглеждат още по-пълни.

За кого матовите червила са особено подходящи??

Матовите цветове могат да свият малко устните. Така че, ако имате много тесни устни, трябва да се справите без матовия външен вид и да изберете лъскавата версия. В противен случай се прилага:

Лека кожа и лека коса: Розе, нежно розово и нежни нюанси на кайсия
Светла кожа и червена коса: Кафяви и оранжеви тонове
Светла кожа и тъмна коса: ярко червено
Тъмна кожа и светла коса: Нюанси като злато, нуга или карамел
Тъмна кожа и коса: наситени червени тонове като бордо червени, тъмно розови или ягодоплодни тонове

Блънт е коз

Матовите червила са истински изявления за красота и не е гарантирано, че ще бъдат краткосрочна тенденция. Особено практично: Матовите кремове за устни z.Б. задръжте цял ден! На добре поддържани и гладки устни е напълно достатъчно, ако нанесете цвета сутрин. Не се изненадвайте, ако матовият крем за устни или гланцът за устни за първи път заблести - това е нормално. След няколко минути гланцът изчезва и цветът става матов. За да премахнете матовото червило, трябва да използвате мазен препарат за почистване на грим. Просто поставете капка върху памучен тампон и внимателно отстранете цвета.

Е, имаш и матова треска? Представяме ви нашите любими редакции:


Manhattan Lip Lacquer Matt Effect, 4,99 €
NYX мек матов крем за устни, 6,99 €
p2 Устни 2 Мус Мус, 3,25 €
MAC Retro Matte Liquid, € 25