Стъклото не се отваря - как може да се отвори??

Завъртащите се ключалки на очила понякога са доста залепени, така че трудно могат да бъдат отворени. Причината не е само в това, че капаците просто се завинтват твърде здраво. В повечето буркани за храна има и отрицателно налягане, което също притиска затварянето върху контейнера. Как може такава чаша да се отвори неразрушително??

Стъклото не може да се отвори - защо е така?

Обикновено не само липсата на физическа сила кара човека да се отчайва от затворения стъклен съд. Ръцете са твърде хлъзгави и не могат да бъдат поддържани. Смазката и потта по кожата ви пречат да държите стъкления капак, за да го завъртите.

  • Прочетете също - Ефективно премахване на котлен камък на стъклото
  • Прочетете също - Импрегниращо стъкло с нано-уплътнение
  • Прочетете също - Къде е точката на топене на стъклото?

Рядко помага да се даде чашата на по-силен човек, освен ако няма по-сухи ръце. Понякога отрицателното налягане в чашата е толкова силно, че дори сухите ръце не са от полза.

Най-добрите съвети за отваряне на буркани

  • Използване на кърпа: Поставете суха кърпа или кърпа за ръце върху капачката на винта и опитайте да отворите буркана.
  • Поставете гумени ръкавици: Носете гумени ръкавици, когато отваряте очила, това ви осигурява здраво захващане.
  • Удряне на стъкленото дъно: Завъртете бурканчето с храна и ударете няколко пъти с капака на плота на ръката си. Сега опитайте отново да го отворите.
  • Използвайте топла вода: С малко гореща вода, която прекарате върху стъкления капак, въздухът вътре в съда се разширява и отрицателното налягане се намалява. Сега чашата може да се отвори.
  • Пробиване на капака: Пробийте металния капак с тирбушона или върха на остра ножица и по този начин изравнете налягането преди отваряне. - Натиснете вилицата под ръба на капака: Натиснете дръжката на вилицата под ръба на капака и отворете малко капака. С "плоп " налягането се изравнява и затварянето вече може да се развие.

Специални отварящи се капаци за буркани за храна.

Има и специални отварящи се капаци за отваряне на буркани за храна. В зависимост от модела те струват между 5 и 25 EUR. Това е добро решение за хора, които трябва често да отварят очила и искат практически инструмент за това.

Съвети и трикове Трябва да пробивате дупка в капака само ако искате веднага да изразходвате храната в буркана или ако искате да я съхраните на друго място. Ако искате да съхранявате отвореното стъкло в хладилника, по-добре е да изберете неразрушаващ метод.