стъкло правилно лак - премахване на фини драскотини

Желаещото стъкло не изглежда добре, но има средство. Докато драскотините не са твърде ниски, е възможно да ги изчезне с правилно наложен стъклен лак. Така обаче, само много повърхностни драскотини могат да бъдат премахнати, дълбоки странности се връщат визуално. Особено върху стъклени врати и прозорци за кола, полирането на повърхността се оказа много добре.

Препарати за полиране на стъкло

Преди действителното полиране, уверете се, че вашата стъклена повърхност е напълно чиста и свободна. Примесите могат да доведат до още повече драскотини по време на процеса на полиране. Смазката, от друга страна, гарантира, че лакът за стъкло може да не работи правилно.

  • Прочетете също - Премахнете драскотини по стъклото
  • Прочетете също - Ефективно премахване на котлен камък на стъклото
  • Прочетете също - Отстранете супер лепилото от стъкло, без да надраскате

Затова почистете стъклената повърхност със старателно топла течност за измиване и след това изсушете всичко добре. Можете да премахнете упоритите петна с препарат за почистване на стъкло или разтворители. Ацетонът, например, е особено полезен срещу остатъци от мазнини или лепкави лепила.

Комплекти за ремонт на стъкло за предни стъкла

Малко по-тежки повреди, особено на предното стъкло, често могат да бъдат отстранени с помощта на комплект за ремонт на стъкло. Но се уверете, че повредата не е свързана с безопасността, в противен случай се излагате на голяма опасност при шофиране.

Полиращо стъкло: ръководство

  • вода
  • Течност за почистване
  • Почистващ препарат за стъкло / ацетон
  • Лак за стъкло
  • Полиращ филц / евентуално полираща машина
  • мек памучен плат

1. Почистете стъклото

Почиствайте стъклото, както е описано по-горе, докато не видите повече мръсотия по повърхността. Това също прави драскотините по-видими.

2. Пригответе стъклен лак

Течният стъклен лак трябва да се разклаща енергично преди употреба. Прахообразният лак се смесва с малко вода, за да се получи кашиста паста.

3. Полиращо стъкло

Нанесете лака върху полиращия филц и внимателно го вкарайте в стъклената повърхност с кръгови движения и лек натиск. Обърнете внимание на инструкциите на производителя за употреба. Може да използвате и полираща машина за този процес.

4-ти. Измийте стъкления лак

След това използвайте чиста, мека памучна кърпа, за да избършете стъкления лак с влажна кърпа. Почистете отново добре стъклото и след това изтрийте на сухо: готово.

Съвети и трикове Ако има дълбоки драскотини, полирането вече няма да помогне. Прозорците на автомобилите обаче могат да бъдат „регенерирани“ със специално покритие от синтетична смола и също така да бъдат отблъскващи мръсотията: попитайте вашия сервиз!