Стъклените керемиди осигуряват светлина в незастроените покривни пространства

Ако таванските пространства не са развити, изкуственото осветление винаги е необходимо в тях, дори през деня. Можете да спестите част от това усилие, като използвате стъклени керемиди. В тази статия можете да разберете какво е налично тук, къде можете да го получите и какво струва.

Естествена светлина в таванската зона

В неразвити тавански пространства обикновено е най-тъмната тъмнина дори през деня. Можете да си спестите усилията да използвате електрическа светлина там през деня, ако използвате стъклени керемиди за покриване на покрива.

  • Прочетете също - керемиди от Хайделберг, всъщност не керемиди
  • Прочетете още - Керемиди от стъкло: светлина в покривното пространство
  • Прочетете още - Арковите керемиди: специална форма за интересен дизайн на покрива

Следователно тези керемиди са интересна опция: при достатъчен брой много дневна светлина може да се вкара в тъмни покривни пространства, без да се налага да се монтира капандурен прозорец или капандур - в повечето случаи това със сигурност би било по-сложно и значително по-скъпо.

В по-голямата част от случаите тук се използва евтиното акрилно стъкло, в много случаи и пластмаса. Можете да получите евтини версии от около 5 EUR, като цената нараства с качеството.

Друг интересен вариант, който предлага някои предимства пред евтините версии, е кристалното стъкло, което не се среща твърде често в магазините.

Кристално стъкло има някои предимства пред акрилното стъкло и пластмасите, но също така е значително по-скъпо. С около 30 евро на керемида, трябва да очаквате.

Всички тези стъклени керемиди са просто закачени като обикновени керемиди - инсталацията им едва ли струва допълнителни усилия.

Предимства на кристалното стъкло към пластмаси и акрилно стъкло

  • много по-тежък и следователно много по-бурен
  • Значително по-добра светла ефикасност
  • Висока стареене и UV стабилна

Източници в интернет

  • Строителен материалShop.De: Тук са някои покривни очила от стъкло и също са направени от пластмаси
  • Tratreton.De: Тук ще намерите и стъклени покривни плочки от кристално стъкло
  • Bausp.De: Дори и с онлайн търговец на строителни материали ще намерите керемиди от стъкло

Така че можете да запазите разходите

Вариантите от акрилно стъкло или пластмаса, разбира се, са много по-евтини - но светлинната мощност обикновено е значително по-ниска. С по-големи покрити площи можете да компенсирате този недостатък в някои случаи, без да понасяте големи разходи.

Съвети и трикове Със сигурност ще получите най-добрата светлинна мощност, ако добавите един или два непрекъснати реда в близост до билото.