Нанасяне на гладка мазилка за гладки стени

Гладка мазилка често се използва там, където се изискват гладки, измазани стени с матов вид. Това се отнася главно за интериора. Така наречената гладка мазилка е подходяща за всички вътрешни мазилки, както и за бетон, цимент, гипс или гипсокартон. Гладката мазилка също е много подходяща за нанасяне на матова стара боядисване на дисперсионна основа или тапет от боядисана стъклена тъкан. Не трябва да го прилагате върху тапети с дървени стърготини или релефни тапети от хартия.

Предимства за вас, ако използвате гладка мазилка

Гладката мазилка е относително лесна за обработка и нанасяне върху стената. Освен това ви трябват само няколко инструмента за вашата работа. Мазилката предлага много предимства при обработката и за последващия резултат:

  • Прочетете още - Съвети за гладка мазилка на закрито
  • Прочетете още - Обемна мазилка като плътна мазилка за сутеренни стени
  • Прочетете също - Нанесете дълбок грунд върху мазилка
  • Гладката мазилка е отличен начин за изглаждане на неравностите в основата или изглаждане на неравностите.
  • Материалът има много добра адхезия към основата.
  • Гладката мазилка също е много лесна за нанасяне. Можете лесно да го приложите към стената.
  • Стенното покритие е относително нечувствително към удари или удари.
  • Материалът е без разтворители, дишащ и без мирис.

Това е най-лесният начин за обработка на гладка мазилка

Материалът просто се смесва с вода. В зависимост от версията, разходът е около един килограм за един и половина квадратни метра за един слой, като размерът на разхода зависи и от вида на основата. Смесете приблизителното количество, което ви трябва за всяка стена. Най-добрият начин да направите това е да използвате бормашина (€ 48,00 в Amazon *) с бъркалка. Преди нанасяне се уверете, че повърхността е суха и без прах. Когато прилагате, можете да продължите по такъв начин, че да хвърлите мазилката на стената. След това се обработва като нормален пълнител (4,25 € в Amazon *), като се издърпва нагоре и се изглажда отдолу нагоре, лента по лента.

Какво трябва да имате предвид при обработката

Трябва да имате предвид няколко неща, за да може използваният вид мазилка да развие напълно своите полезни свойства. Правилната обработка е много важна. Продължете възможно най-точно според инструкциите за обработка на съответния производител. Обърнете специално внимание на дебелината на слоя и якостта на натиск на мазилката, така че да не се лющи или да се напука по-късно. Обърнете внимание и на максималното време за обработка, което е много ограничено с този материал. След като изсъхне напълно, можете да рисувате върху материала.