Причини за дървена къща на кокили

Дървена къща на кокили често е дизайнерска идея за създаване на специална всекидневна и хол. Често срещани примери са къщички за игри за деца или шезлонги. Като технически практично решение, дървените къщи на кокили намират опора по стръмни склонове на собственост и могат да бъдат най-добрият избор в райони с наводнения.

Структурни причини за изграждане на кокили

Освен оптичните съображения, дървената къща на кокили често намалява значително усилията за развитие на склоновете. Изкопът не трябва да обхваща цялата площ на пода на къщата, но може да бъде ограничен до тесен носещ ръб. Освен това има топлинни и хидравлични предимства в поведението на водата при оттичане и устойчивостта на ветрове.

  • Прочетете също - Правилната основа за дървена къща
  • Прочетете също - дървена къща на евтини цени от Полша
  • Прочетете още - Измазване на дървена къща, така че да е пропусклива за дифузия

Друга често срещана структурна причина за планиране на дървена къща на кокили е постоянно влажно, дори блато, състояние на почвата или редовен риск от наводнение. Третият често срещан вариант е свързването на две сгради или "разкриването " на съществуваща сграда.

Статични особености

Статичното натоварване на опорните точки на дървена къща на кокили е очевидно. Конструкцията на гредата трябва да изпълнява няколко задачи:

  • Той трябва да поддържа общото тегло, включително движението на хората около къщата.
  • Точните опорни сили трябва да се прехвърлят към гредите чрез стабилно разпределение на рамката.
  • Всички странични сили на издърпване и изтласкване от вятър и валежи трябва да бъдат абсорбирани.
  • Дълбочината и видът на закотвянето трябва да бъдат съобразени с естеството на земята.
  • Отделните греди трябва да имат минимална товароносимост по отношение на материала и напречното сечение.
  • Избраната дървесина трябва да бъде достатъчно издръжлива.
  • В зависимост от напрежението кокилите трябва да бъдат защитени срещу гниене и разлагане.

Фактори за планиране

След статичното изчисление се определя броят на кокилите и необходимият обхват на основата. Ако дървените греди са зазидани или вградени в бетон, закачалките за греди трябва да бъдат правилно закрепени.

За да се осигури носещата способност и стабилност, кокилите трябва да бъдат закрепени към дървената къща като дърводелец. Ако е необходимо, металните кокили могат да свършат работата по поддържане на дървена къща по-добре от дървените колове.

Съвети и трикове Обърнете внимание на по-голямото количество изолация, необходимо на откритите подови площи. Ако изолацията е недостатъчна, студът може да се премести в къщата на кокилите отдолу и енергично да "подкопае" добрата изолация на покрива и стените.