Запечатване или импрегниране на гранит и съвети и информация

Гранитът има твърда повърхност с естествен вид и поради това често се използва в голямо разнообразие от области. Ако е необходимо, има смисъл да се запечата или импрегнира гранита, за да може да се гарантира постоянна защита.

Използвайте гранит на закрито и на открито

Гранитът е много разнообразен материал, който може да се използва както отвътре, така и отвън, благодарение на разнообразните си цветни дизайни и своята здравина и е изключително популярен. Материалът обаче е изложен на вредни вещества, въздействието на времето или влагата, особено на открито и в различни зони в дома. Тук може да има смисъл материалът да се импрегнира или запечата. Това придава на материала важни свойства като тези:

  • Прочетете още - Импрегниращият гранит предпазва от мазнини и вода
  • Прочетете също - Гранитно запечатване
  • Прочетете също - Можете ли да рисувате гранит?
  • почистването на повърхностите е много по-лесно
  • Нечистотиите и петна не се влагат толкова бързо
  • подобрена е защитата срещу повреди

Разлики между уплътнителя и импрегнацията

Има някои разлики между запечатването и импрегнирането, въпреки че и двата метода могат да бъдат използвани върху гранит.

Печатът като покритие

Уплътнението създава защитен слой върху повърхността на гранита. Това означава, че можете да почистите повърхността много по-добре и никаква влага не може да проникне в материала, което от своя страна предотвратява образуването на петна.

Импрегнирането като алтернатива на покритието

По време на импрегнирането не се образува защитен слой. По-скоро активната съставка попада в естествения камък, което води до непроменена текстура на повърхността. Импрегнирането също може да доведе до промяна в цвета или дори да се използва специално за това. Импрегнацията е много популярна на открито.

Как може да се извърши импрегниране или запечатване

Във всеки случай е важно цялостно предварително почистване, за да се защити защитният слой или. за да може правилно да се извърши импрегнирането. Важно е също така да запазите естествения камък, преди да се нанесе уплътнението или импрегнирането се извършва. Във всеки случай използвайте средствата точно според производителя, за да се осигури достатъчна защита. Обърнете внимание на доброто темпериране на естествения продукт и използваните средства. Не ги прилагайте твърде много, за да получите равномерен защитен слой или импрегниране.