Задаване на гранит палаши - какво трябва да обърнете внимание?

Като правоъгълник или ограничение на леглото, гранитните фитинги са идеални - но трябва да бъдете правилно зададени. Как да се гарантира стабилност и как да инсталирате правилно Palisads от гранит, това ръководство обяснява подробно и стъпка по стъпка.

Помислете за времето за инсталиране

Гранитните палаши се стабилизират с бетоново легло. В зависимост от лечението на бетона, трябва да се изчисли до една седмица за инсталиране.

 • Прочетете също - поставете палисадите - какво трябва да обърнете внимание?
 • Също така четете - поставете бетона фалшиво право и стабилно
 • Прочетете също - поставете дървени двойки: как се прави професионално

Постно бетон изисква няколко дни, за да се лекува в зависимост от метеорологичните условия. За много горещи температури трябва да се запази влажна, за да се избегне преждевременно изсушаване и разкъсване. Това може да повлияе на стабилността на палисадите.

Можете също да използвате бърз бетон, за да инсталирате гранитните палаши. Той се втвърдява много по-бързо и следователно може да бъде благоприятно за по-големи дължини.

По време на втвърдяването, бетонът трябва винаги да бъде покрит с плаваемост.

Дълбочина на монтажа на гранитните палаши

Подобно на други палисади - като дървени фалшиви - гранитните палаши също трябва да бъдат вградени с една трета от тяхната дължина в почвата, за да имат достатъчна стабилност. В палисада с дължина от 420 mm следователно са общо 140 mm в почвата.

Това във всеки случай трябва да се разглежда в желаната височина на палисада.

доставка

Поради високото тегло на гранитните палуши, доставката като палетни стоки може да бъде полезна в много случаи. В някои случаи това също означава предимство на цените чрез големия указ.

Комплект гранитни палаши - направено правилно

 • Гранит палата
 • Постно бетон или бърз бетон
 • чакъл
 • Бетонна вана и бетонна бъркалка
 • пика
 • Richtschnur и Pegs
 • Лента мярка
 • Ев. Гардероу

1. Повдигнете монтажния изкоп

Сваляйте маршрута на планираната палисда привързаност с помощта на насоките. Повдигнете канавката, която работи точно наляво и надясно на посоченото ядро. Дълбоката на изкопа съответства на една трета от съответната височина на палисадата плюс добавка от 20 сантиметра.

2. Донесете чакълевия слой

За по-добро задържане на гранитните палаши, донесете висок слой от чакъл от 20 сантиметър. Преди това се уверете, че причината за изкопата е достатъчно устойчива. Ако не тук, тук трябва да се създаде тънко легло от постно бетон.

3. Пилот

По посока на охраната и, ако е необходимо, поставете и палисадите на чакълевия слой поотделно върху чакълевия слой и точно подравнете. Смесете бетон и попълнете палисадеяния ред странично с бетон. Покрийте и лекувайте с буйола.

Времето за втвърдяване зависи от метеорологичните условия и конкретния тип. Бърз бетон често може да бъде по-изгоден от наклонения бетон. Бетонният слой трябва да бъде толкова висок, че гранитните палуши да се съхраняват в безопасност.

4. Ров

След като бетонът напълно излекуваше канавката с чакъл. Последният, около 5 см дебел слой може да бъде направен от градинска земя, която тогава трябва да бъде извадена.

5. Seal Earth Side

Когато колоната се използва за ограничаване на quetes или виси, земята, обърната към страната трябва да бъде запечатана с трасето на покривната бариера.

Съвети и трикове в някои случаи може да се наложи също така да се произведе по-високо уплътнение - например с фолио за езерце - и да се монтира дренаж за извличане на водата. В случай на сгъстители на наклона, палисадите често могат да бъдат достатъчни.