Гранитните камъни си струват цената в дългосрочен план

Гранитните камъни се ценят като материал за под и плот, както и за павета и за декоративна конструкция на стени от всякакъв вид. Повече или по-малко гладките или естествено грапави гранитни камъни обикновено се предлагат на цена на парче.

Стени, фасади и армировка

Почти всеки тип стена може да бъде изградена от гранитни камъни. Гранитните камъни са популярен избор, от разграничаване на собствеността до изграждане на стени и фасади до ниски декоративни стени и укрепване на стълби и насипи. Трайността, стабилността и външният вид често им дават предпочитание пред, например, юрски мрамор или пясъчник.

нашата препоръка

Калдъръмен гранит светло сив, гранитна настилка светло сив, павета гранит светло сив, в...
305.50 EUR Към продукта

Цветовете сиво и бежово са предпочитани сред гранитните камъни, но червеникавите или кафеникави тонове също намират своя път в градините и по сградите. Предпочитание е да се използват груби гранитни камъни, които създават „селски“ или „античен“ образ. Ставите могат, но не е задължително, да бъдат затворени. Повечето гранитни камъни са подходящи за външна употреба без никакви проблеми и не трябва да се използват само няколко вида.

  • Сините гранитни камъни обикновено не са устойчиви на UV светлина и ще избледнеят
  • Червените и червеникави гранитни камъни могат да „ръждясат“ и да развият грозни петна
  • Гранитните камъни от взривното копаене могат да имат пукнатини по косата и повреди

Голям единичен ценови диапазон

Цените за гранитни камъни се движат в широк диапазон, тъй като видът на камъните, обработката, произходът и търсенето могат да варират значително. За гранитен камък с общия стандартен размер 20x20x40 сантиметра, обикновените светлосиви образци струват между четири и осем евро на парче. Камъните в други цветове струват от пет евро на парче, гранитовете с фини зърна са по-скъпи с цени от осем евро. Частично нарязани или отсечени камъни струват от дванадесет евро на парче. За квадратен метър от този размер са необходими около дванадесет гранитни камъка на квадратен метър.

Така че можете да спестите

Потърсете останалите запаси и запаси, които трябва да бъдат разпродадени. Често е необходимо място за нови гранитни камъни през пролетта и есента и дилърите намаляват цените за фиксирани количества.

нашата препоръка

Калдъръмен гранит светло сив, гранитна настилка светло сив, павета гранит светло сив, в...
305.50 EUR Към продукта Съвети и трикове Сравнете ценовите оферти на материалите и транспортните разходи. В много случаи предполагаемото ценово предимство, от една страна, може да бъде напълно загубено от другата страна на разходите.