Сив под и бяла стена в банята

За мнозина в днешно време баните са нещо повече от място за необходимата лична хигиена. Носът на стаята в идеалния случай трябва да насърчава аспекта на релаксация и уелнес - а цветовите концепции са от съществено значение за това. Можете да прочетете по-долу какво влияние има комбинацията от сиво и бяло върху атмосферата на стаята.

Сиво и бяло в банята

Като цяло тенденцията в интериорния дизайн днес определя яснотата и пуристичната елегантност. Това се изразява от една страна в ясно оформени форми и минималистичен декор. От друга страна, се предпочитат приглушени, фини цветове.

  • Прочетете още - Тъмен под и светла стена в банята
  • Прочетете също - Малки бели червеи в банята
  • Прочетете също - Висящи снимки в банята

Сивото и бялото играят роля в това разбиране на естетиката. Не само сами, но особено в комбинация, нюансите на лъчите са рисуващи прекурсори и чиста елегантност. В стайната повърхност можете да играете тези имоти фундаментално.

Сив под, бяла стена

По-тъмен етаж до по-лека стена не е за нищо конвенционално споразумение. Поради следните причини:

  • Оптично разширяване на стаята
  • лилав характер
  • Тъмната земя позволява случайно инерция при почистване

Комбинацията от тъмна земя до ярки стени основно причинява оптична ширина на стаята - и повечето стаи, особено баните, се чувстват твърде малки чрез архитектурните предпоставки.

От съществено значение за пространствения и атмосферния ефект е изборът на сивото. Основно правило за добре пропорционално усещане за пространство е: колкото по-малка и по-тясна е стаята, толкова по-светъл трябва да е нюансът на сивото и колкото по-голяма е стаята, толкова по-тъмен може да е подът. В противен случай неприятният ефект на дерето може бързо да възникне в много малка и тясна баня.

В случай на по-просторна архитектура със стени, които не са толкова близо, контрастът в яркостта е по-слабо изразен. С тъмно, почти черно сиво можете да подчертаете хоризонталните линии и да създадете много шикозен персонаж в стаята. Друго предимство на тъмносивия под в банята: Ако мазилката провисне, това не е твърде забележимо, поне визуално, ако подът не е чист, чист.

Бял под, сива стена

Обратната комбинация е малко по-сложна. Проектирането на стени в по-тъмен нюанс от пода може бързо да се почувства ограничаващо. Особено когато стаята вече е малка и тясна. Дори стените в по-тъмно сиво се препоръчват в голяма баня, която не е твърде неспокойна. По-светлото, фино сиво без цветен глас е по-малък проблем с белия под.