Сивият ламинат прилича на цвета на стената

Сивият ламинат изисква известна готовност за риск. Когато ни попитат кой цвят на стената не е скучен или дори студен, личният вкус трябва да се комбинира с малко теория за цветовете. Ако обаче се използва атрактивно и декоративно, сивият ламиниран под може да доведе до дизайн на стаята, който е колкото благороден, толкова и елегантен.

Цветни свойства и ефекти

Преди да решите да поставите сив ламиниран паркет, е полезно първо да класифицирате оптичните свойства и ефектите на цвета:

  • Прочетете също - тъмният ламинат засилва ефекта си чрез цвета на стената
  • Прочетете също - Можете ли да поставите ламинат върху ламинат?
  • Прочетете също - Избършете ламината без ивици
Положителни ефекти Отрицателни ефекти
Вечен Скучно е
Елегантен Мръсно
Сдържан Охлажда се до студено
Адаптивни Обезпокоително с някои дървета
Върви с дървени мебели Дисхармония с много пластмасови фронтове
Ивици и прах по-малко видими Чувствителен
Прави помещението по-голямо и по-светло Позволява линиите и ставите да станат видими
Прави други цветове по-сияйни Твърде малко контраст с някои цветове

Влияния на цветната теория

Вторият важен аспект е нивото на сивото. Цветовата система RAL разпознава 38 нюанса на сивото, от които около двадесет се предлагат като ламинат. В допълнение, има зърно и текстура на ламината, които варират от много лека до ясна рисунка с контрасти, създадени в ламината. Оцветените ламинати създават специален вид.

Що се отнася до теорията на цветовете, сивото, също като черно-бялото, има специална позиция. По принцип цялото цветно колело се състои от допълващи се цветове. Силата и възприемането на контраста зависи главно от избрания цвят на стената. Студените сиви тонове се нуждаят от по-топъл партньор, топлите сиви тонове също могат да се съчетаят с "по-бледи " и "незабележими " цветове на стените.

Ефект от комбинациите

Топло сиво със сини, сиви, зелени, оранжеви и лилави стени създава елегантна атмосфера

Студеното сиво със сиви и бели стени създава лека, модерна и трезва атмосфера (съвместима със стъкло и стомана)

Бежово, светло и тъмно кафяво и много "твърди" контрасти като слънчево жълто, лилаво и флуорирани цветове не се съчетават добре със сивия ламинат

Бегачите и килимите изглеждат по-привличащи вниманието на сив ламиниран под и също могат да създадат интересни и променливи ефекти с геометрични шарки

Съвети и трикове Можете, разбира се, да повлияете значително на основната атмосфера на стаите си със сив ламиниран паркет чрез използването на стенни бои. Една или две цветни стени със сиви придружаващи стени възглавници, екстремни до неспокойни ефекти. Покритията с половин височина също ви предлагат алтернативи за дизайн.