Барбекю на балкона

Скарата е популярна. Балконът буквално ви кани на скара през цялата година. Освен това за много наематели балконът е единственото пространство сред природата, където те дори имат възможност за барбекю. Въпреки че барбекюто на балкона не е строго забранено, тук бързо възникват спорове. Ето защо сме събрали важна информация за барбекюто на балкона за вас по-долу.

Балконът буквално ви кани на барбекю

Скарата е толкова популярна в Германия, че дори подходящото приготвяне на месо, колбаси и други деликатеси става все по-популярно през зимата. Тук балконът предлага многобройни предимства:

  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • Прочетете още - Балконът в наемното право
  • Прочетете още - Измазване на балкона
  • Поради конструкцията без сняг дори през зимата
  • устойчив на атмосферни влияния
  • сравнително сух

На първо място, барбекюто на балкона не е забранено

Но освен на балкона на еднофамилната къща, те обикновено се намират в сгради с многобройни жилищни единици. С други думи, точно там, където хората живеят много близо един до друг. Така че проблемите са предварително програмирани. Правното положение е всичко друго, но не и ясно. По принцип барбекюто на балкона не е забранено. За съжаление няма по-точни правни определения или правила.

Въпреки това може да има ограничения и забрани

Това се затруднява, защото барбекюто на балкона по закон е въпрос на федералните провинции или. Комуните е. Това направи цялата ситуация много по-непрозрачна. Защото решение от Северна Германия дори не трябва да бъде ориентация в съответния спор в Южна Германия. Има например съдилища, които считат, че съседите трябва да приемат съответното развитие на дим и миризми, защото нашето общество се характеризира с „връщане към природата“ (Щутгарт).

Ограничения и пълна забрана за използване на скара на дървени въглища

От друга страна, други регионални съдилища ограничават приготвянето на скара до четири пъти в годината (Oldenburg) или веднъж месечно (Кьолн). В Хамбург дори стигнаха до заключението, че скара на дървени въглища на балкона би била неразумна за съседите. По определен начин това може да се разглежда като проблематично, защото буквално налага въпроса дали няма да се налага да очаквате ограничения в даден момент от това, което приготвяте в собствената си кухня.

Скара на балкона и приготвяне на храна в кухнята

Като ключови думи тук трябва да се спомене чесънът. В края на краищата аспираторът също може да изведе от къщата и да създаде неприятности там. За съжаление не е толкова лесно да се види с балкона. Тъй като балконът не принадлежи на действителното притежание или собственост. По-скоро балконът представлява специален имот или отделен имот. Съответно трябва да се приемат ограничения.

Барбекюта под наем и кооперации

Съгласно договора за наем или правилата за дома, наемодателят може да забрани барбекюто на балкона по принцип или дори само да забрани използването на специфична скара като скарата на дървени въглища. В случая с договора за наем трябва да се отбележи, че не трябва да се приема последваща забрана. В случай на етажна собственост, от друга страна, решението на мнозинството на събранието на собствениците може да доведе до забрана за барбекю по всяко време.

Заключение: приятелският винаги е най-доброто решение

Винаги обаче е най-добре, ако успеете да постигнете споразумение със съседите, преди да скарате на балкона. Така че можете да ги поканите на парти или да ги помолите за съгласие в приятен чат. Като алтернатива на скарата на дървени въглища, можете да използвате и електрическа или газова скара, ако е необходимо.

Съвети и трикове Ще намерите много други статии, свързани с балкона или лоджията, в дневника на къщата. Разнообразието от ръководства и инструкции варира от боядисване на балкона до самостоятелно изграждане на балконски покрив.