Боядисване на скарата - има ли смисъл това и ако да, с какво?

Камината за бетонен грил се нуждае от адекватна защита. Дали само рисуването е достатъчно, коя е по-добрата алтернатива и на какво друго трябва да обърнете внимание е това, с което това ръководство се занимава задълбочено.

Съображения за рисуване

  • Устойчивост на атмосферни влияния
  • Защита срещу проникваща вода
  • Топлоустойчивост
  • Прочетете също - Боядисване на кухненски шкафове - как и с какво?
  • Прочетете също - Съвети за боядисване на апартамент
  • Прочетете още - рисуване на дълбока земя

Устойчивост на атмосферни влияния

Камината на скара обикновено е само леко защитена на открито. Това означава, че е изложен както на температурни колебания, така и на атмосферни влияния. Съответно, повърхността с големите си пори трябва да стане неуязвима за въздействието на времето. Наличните в търговската мрежа фасадни бои, като тези, използвани върху фасадите на къщи, са подходящи за това.

Защита срещу проникваща вода

Но още по-важно е, че никаква вода не може да проникне в ставите. В случай на замръзване влагата, която е проникнала, може да замръзне и да спука бетона.

Същият проблем възниква при камината за барбекю, както при конвенционалната фасада: Тя трябва да бъде напълно защитена от проникване на влага.

Топлоустойчивост

На практика няма температури над 60 ° C във външната зона на барбекюто. Така че тук няма проблем.

Вътре обаче изглежда различно. Във всеки случай там могат да се използват само топлоустойчиви бои и покрития. Такива покрития обикновено са скъпи, но абсолютно необходими.

Подходяща защита

Обикновеният слой боя не е достатъчен за защита от атмосферни влияния на открито. Фасадната боя е опция, но може да позволи на водата да проникне.

По-добрият вариант е затова да измажете камината с обикновена циментова мазилка. Това също така затваря видимите големи пори на грил комина. Съединенията трябва да бъдат замазани.

След това върху нея може да се боядисва фасадната боя. Ако цветът на фасадата се обновява редовно, видът на комина на скара ще се запази за дълго време.

По отношение на топлината мазилката не е проблем поради сравнително ниските температури във външната зона. Отвътре обаче могат да се използват само специални, топлоустойчиви бои.

Ако градинският грил ще се използва като камина, дори когато температурата е под нулата, в допълнение към топлоустойчивата боя се изискват специални метални вътрешни конструкции.

Съвети и трикове Можете лесно да направите сами простата циментова мазилка за камината за барбекю. Като правило тук е достатъчна боядисана смес от пясък, цимент и вода за производство и разпространение. Първият слой фасадна боя трябва да бъде изтънен след изсъхване на мазилката.