Основи за самостоятелно изграждане на сгъваем нож

Всеки, който притежава ковано острие, може да изработи сръчност на долна скоба, да се справи с черупки и сгъваема ос. Най-голямото механично предизвикателство е блокиращата функция на отвореното острие. Машините за обработка на метали трябва винаги да са на разположение за нож с обратна връзка.

Острие и дръжка

При изграждането на сгъваеми ножове единственото нещо, което се взема под внимание, за да направите това сами, обикновено е ножът за обратно заключване, чиято вътрешна структура, включително заключващата технология, е най-лесна за изпълнение. Вариантите на пружинно заключване като лостови или линейни заключващи ножове изискват по-сложен монтаж, който е възможен само с професионални познания и оборудване.

  • Прочетете също - направете свои собствени ножове със или без коване
  • Прочетете също - Създайте свой собствен държач за брут - ето как работи
  • Прочетете също - Научете се сами да правите ножове, включително коване

С блокировката острието се фиксира на място във вдлъбнатината на острието, след като се отвори в съединението чрез закрепваща кука. Куката е в края на един вид заден клатушка в дръжката. Бравата може да се освободи чрез повдигане на куката. В зависимост от вида на конструкцията това може да стане чрез издърпване или "натискане " на клавиша.

Структура, компоненти и форма на сгъваемия нож

Основата за изграждане на сгъваем нож е дясното острие. Той трябва да се стеснява към върха на острието във форма на делта, като режещият ръб се движи към върха под ъгъл около последната пета от дължината на острието. Страната на шарнира на острието на ножа трябва да бъде заоблена и да има отвор на панта, съответстващ на симетрията. В горния край на острието в удължението на задната част на острието трябва да има вдлъбнатина за заключващата кука.

Две така наречени плочи служат като легло за сгънатото острие в ножа. Те се състоят от две метални пластини, които са прикрепени към шарнирната страна на острието от двете страни на разстояние, равно на дебелината на острието. Заключващата клавиша е поставена на гърба на ножа срещу слота за вкарване на острието.

Поставете метални ленти като клатушка

И двата винта с въртящ се диск и въртящи се нитове могат да се използват като шарнирна връзка. След като е прикрепена първата дъска, клавишът се вкарва отгоре, така че да скочи във вдлъбнатината при отваряне на острието. В зависимост от вида на конструкцията, кобилицата трябва да бъде фиксирана в една или две точки на платката, така че да има достатъчно хлабина за изтласкване на заключващата кука.

Съвети и трикове Преди да изградите напълно сгъваем нож сами за първи път, опитайте се да вземете стар, евтин модел. Демонтирайте дръжките и платката и ги използвайте като водач.