Земя със замърсени места - какво трябва да имате предвид

Земя със замърсени места често се предлага доста евтино. Предполагаемата сделка в крайна сметка може да се окаже огромна капана на разходите. Прочетете тук на какво винаги трябва да обръщате внимание при замърсени сайтове, как можете да идентифицирате замърсени сайтове и какво може да се очаква от собственика.

Разпознаване на замърсени сайтове

Земята може да има замърсени места. Замърсени места в почвата могат да присъстват по различни причини:

  • Прочетете също - Изхвърляне на опасни отпадъци
  • Прочетете също - Попълване на имота - трябва да обърнете внимание на това
  • Прочетете също - Повишаване на имота - тези точки трябва да се спазват
  • Опасните вещества са обработвани по време на по-ранна употреба на имота
  • По-рано в имота имаше бизнеси като бензиностанции и фабрики
  • Навремето в имота се е работило сметище

Разберете замърсени сайтове

По принцип има два начина да разберете дали имотът е замърсен: от една страна, кадастърът на замърсените обекти, от друга страна, подробно проучване на почвата. Разследването на почвата винаги е по-безопасен метод - в кадастъра на замърсените обекти не винаги са изброени всички замърсени и предполагаеми замърсени места, тъй като замърсени места се въвеждат там само въз основа на исторически проучвания.

Регистърът на замърсените сайтове винаги може да бъде разгледан „ако има законен интерес“ или може да бъде поискана информация.

Б случаи

B случаите, вписани в регистъра на замърсените сайтове, са тези имоти, за които няма конкретна нужда от действия. Това обаче може да се промени при определени обстоятелства при изграждането. Тогава е възможно, въпреки класификацията, от клиента да се изискват специални мерки:

  • компетентна поддръжка за земни работи и разрушаване
  • специално изхвърляне на почвата и изкопания материал
  • Подробни проучвания на почвата предварително и след това планиране на по-нататъшни мерки

Изхвърляне на замърсени места

Основно отговорни за разпореждането на замърсените места на предишните собственици, които са ги причинили. В много случаи обаче този потребител вече не може да бъде намерен или държан отговорен за разходите, защото замърсяването вече е далеч от много десетилетия. Всеки, който продава обременена собственост, трябва винаги да предоставя цялостна информация по време на продажбата.

Съвети и трикове може да не са известни на продавача. За сигурността трябва винаги да се съгласи по договора за нотариално покупка, че когато се появят замърсени обекти, предишният собственик поема разходите за обновяване. Тези разходи могат да бъдат доста в шестцифрената област - така че можете да сте достатъчно внимателни в този момент.