чугун - награждаващ цената на скрап?

Много дилъри на скрап шофират над земята и взеха метали. Някой се чуди, ако не можеше да извади скрапа си на самия място. Това зависи от всички метали, включително чугун, от сегашната дневна цена на чугун. Има много различни цени за скрап, който често е регионален.

Регионални различия

Разликите в отделните точки на получаване са много различни. За съжаление чугунът не е особено в търсенето поради порестата си структура. Следователно цените са между пет и 16 цента на килограм. Това е, за 50 килограма, т.нар. Търговски кастинг, те получават около осем евро в положителния случай. Но това вече са няколко радиатора, които трябва да плъзнете. Така че, ако нямате огромна машина от чугун, която тежи няколко тона, няма да сте богати с чугун.

  • Също така четете - чугунена бормашина без щети
  • Също така четете - почистете решетката от чугун ефективно
  • Прочетете също - чугунена реставрация в 3 стъпки

За да влошите нещата, много места за скрап не премахват малки количества. Често цената на килограма, показана в интернет, се изплаща само от три или пет тона. Отдолу, нито един метал не е приет или цената все още е намалена.

Сортът увеличава печалбата

Докато чугунът е доста много метал, който хвърля най-малкия килограм в скрапа, други метали предлагат доста по-високи източници на приходи. Така че, ако искате да дадете повече метали, сортирането на отделните метали може да бъде много полезно.

Ето откъс от цените на метален дилър:

  • Карбид 6,50 EUR / килограм
  • TIN 6,00 EUR / Кило
  • Мед 3.35 EUR / Кило
  • Месинг 2,25 евро / килограм
  • Олово 0,90 EUR / килограм
  • Alu 0,75 EUR / Кило

Летящ дилър

Така че сега един летящ дилър на скрап ще спре от вас, можете да му дадете няколко килограма чугун и старият радиатор напълно успокоен. Ще се нуждаят от повече бензин и усилия, отколкото да получите в сметката за този метал. Въпреки това, трябва или да доставяте сами мед, месинг и карбид или да плащате добре от летящия колектор за скрап.

Съвети и трикове Ако поискате дилър на скрап за килограм за кастинг, не бъркате котлети или смесването на скрап и роза. Самолетното желязо само не се запитва директно без дилър. Rose Casting има около 25 пъти и се основава на сплави с мед, обяснявайки високата стойност.