Добро за околната среда: Upcycling - това е начинът, по който превръщате използваните капсули кафе в готини произведения на изкуството!

Просто изхвърлете използваните капсули за кафе? Не!

Разбира се, капсулите за кафе са супер практични, без съмнение за това - но за съжаление и допълнителна тежест за околната среда. Колко страхотно би било, ако можете да продължите да използвате малките цветни контейнери, след като са били използвани в кафе машината, и да правите други неща от тях? Добрата новина: работи! (Ни най-малкото) лошата новина: Трябва ви малко ръчно умение за това, но можете да го направите. Събрахме четири творчески идеи за вас:

Верига за изявления

Стилна верига изявления, направена от капсули кафе? великолепна идея! Особено когато е толкова красиво цветно, както на снимката по-долу. Измийте и изсушете добре капсулите, след което ги ударете плоски върху здрава повърхност с широк чук и прободете дупки отгоре и отдолу с гореща игла. Свържете капсулите една с друга с малки метални пръстени (предлага се специално за вериги в занаятчийския магазин), които издърпвате през дупките - готово!

Часовник

Вече не можете да видите стария си стенен часовник и бихте искали нещо ново? След това, както можете да видите на снимката по-долу, го облечете с капсули кафе! За да направите това, почистете и подсушете добре капсулите, след което можете или да ги залепите с цифрите с универсално лепило, както в примера, или да украсите часовника си точно както ви харесва.

завеса

Още една страхотна идея: направете завеса от използвани капсули кафе! Това работи по подобен начин на веригата на изявления по-горе. Първо трябва да измиете и изсушите добре капсулите, след което да ги ударите с широк чук. Сега избодете дупки в горната и долната част на ръба на капсулата с гореща игла и нанижете капсулите една под друга с метални пръстени (предлага се в занаятчийския магазин). По този начин направете толкова редове капсули, колкото е широка вратата ви. Прикрепете парче найлонов шнур към горния пръстен, след това завържете редовете на пръчка (от дърво или метал, каквото предпочитате) и донесете това, вероятно. с помощта на пирони на рамката на вратата. Готово!

брошка

Кой би си помислил, че можете да направите толкова готини брошки от използвани капсули за кафе! Всичко, от което се нуждаете, са предпазен щифт, универсално лепило, полимерна глина (предлага се в занаятчийския магазин) и камъни като декорация за гъбните шапки. Измийте капсулата за кафе и я подсушете добре. След това го огъвате, така че да прилича на гъбена шапка (вижте стр. Снимка по-долу). Използвайте полимерната глина, за да оформите стъпалото на гъбата и след това я залепете в шапката. Залепете предпазния щифт на гърба на гъбата и украсете шапката с камъни според вашия вкус. Оставете всичко да изсъхне добре и сте направили хубава брошка!

gofeminine ОБИЧА Pinterest!