добре да знам: колко дебел ден всъщност е добре?

Въглехидратите са във време на нисък въглехидрати на обяснения враг номер 1 - но мазнините все още имат лоша репутация. Ако искате да отслабнете, често питайте: колко мазнини се разрешава на ден? Колко мога да ям, кога да взема?

Упълномощен въпрос, защото мазнините съдържат между хранителните вещества най-много калории. 1 g въглехидрати и протеин имат 4.3 kcal - 1 g дебела, но 9 kcal! Няма изненада, когато мазни храни са истински калорични бомби. Но да забрани смелите напълно от живота си, не е правилното решение. Нашето тяло се нуждае от дебел. По-важното е, че трябва да запазите препоръките за това колко мазнини трябва да се вземат в деня с храната - и която.
Видео: пет правила за здравословна диета

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Aischa Butt

Мазнините не са равни на мазнините

Мазнината се различава грубо в наситени, прости и много ненаситени мастни киселини. Не толкова добре за тялото ни са наситените мастни киселини. Те са предимно в животински храни като месо, колбаси, сирене или масло и съдържат холестерол. Холестеролът от своя страна благоприятства създаването на сърдечносъдови заболявания като инфаркт или инсулт.
Колко мазнини под формата на наситени мастни киселини е разрешено в деня? Тук германското дружество за хранене (DGE) съветва за възможно най-малкото количество. Обърнете внимание на скритите мазнини в колбаси, сирене или завършени продукти. Погледнете етикета следващия път!

Множество ненаситени мастни киселини, тъй като те са залепени в растителни масла или ядки и семена, са добре за нашето здраве. В тях са есенциални мастни киселини, от които се нуждае тялото ни. Така че тук е тихо (в умереност) също.
Дори дебелата риба има високо съдържание на полиненаситени мастни киселини. Ето защо DGE препоръчва да се хранят мазнини като скумрия, сьомга, херинга или риба тон за 1 до 2 пъти седмично

Има разлика колко дебели мъже и жени имат право да вземат в деня?

Германското общество за хранене препоръчва въпроса колко мазнини ни е позволено да ядем през деня, 60 до 80 гр. Това звучи много, всъщност, това количество се постига бързо. Можете да кажете, че повечето германци са свободни да вземат двойното количество ежедневно!

Жените по-скоро трябва да се ориентират към 60 г дебелака на ден, мъжете могат да ядат малко повече. По-важно от това колко е мазнината на ден. За предпочитане растителни мазнини и избира варианти с ниско съдържание на мазнини в животинската храна.
Това са част от домашни птици, печено говеждо или готвене. Съдържат 100 g по-малко от 5 g мазнини. Салам или чернодробна колбаси го правят над 30 гр! Тъй като половината ежедневното изискване вече е покрито с мазнини! Сиренето е подобно. Бри в двойното ниво има над 30 g мазнина, но 30% камембер, но само 14 гр. Хранене намалено сирене или сирене смола дори по-малко от 2 g.

Колко мазнини на ден е позволено, когато искате да отслабнете?

Фуражните диети препоръчват максимална доставка на мазнини от 30 g на ден. Можете да направите това, ако теглото ви иска да отслабнете. Но много по-решаващ от въпроса колко мазнини повдигате е целият калориен прием на ден. За да отслабнете, трябва да ядете по-малко калории, отколкото консумираните.
Няма значение дали вашите мазнини или въглехидрати спестяват. Предимно възрастните се консумират автоматично, защото дебелите бомби също са калорични бомби. Въпреки това, не оставяйте дебелата напълно далеч. Тялото изисква определена сума, за да оцелее.

Между другото: продължава да задават въпроса колко мазнини са разрешени по време на изграждането на мускулите. Тъй като тялото се нуждае предимно протеин за мускулите, мазнините играят подчинена роля. Тук се прилагат препоръките на германското общество за хранене: 60 g или. 80 g на ден.

Прости Fatspar Tips за ежедневието

Има много начини за спестяване на мазнини. Обърнете внимание на информацията за етикета на следващия път и след това избира алтернативите с ниско съдържание на мазнини. Също така готви толкова често, колкото работи, в готовите ястия също залепват много скрити мазнини.

  • Използвани за готвене на растителни мазнини и се случва с една супена лъжица.
  • Използвани покрити тигани.
  • Сладък крем срещу диви алтернативи като заквасена сметана или кремфина. С мляко и бульон можете също да създадете вкусни сосове.
  • Вземете само половината от указаното сирене за готвене и пици.
  • Поток на хляба ви вместо дебел масло или маргарин с крема сирене или горчица. Кой конфискува и сътрудничество. Яжте, дори може да се направи без.
  • За предпочитане тежовете на месото: пиле и пуйка вместо патица или шницел.
  • Купува мазни колбаси и сирена и третират мастните бомби рядко и в малки количества.
  • Използвах да купувам мазнини храни: 1,5% мастно мляко вместо пълния вариант на мазнини.

Също на гофеминин.De: 50-те най-високи храни

Също така на gofeminin: внимание на бомбата на мазнините! Това са най-слабите храни
© Istock