Степен на твърдост за пружинното легло - степен на твърдост 3 или 4?

Бокс пружинните легла се предлагат в четири различни степени на твърдост. Коя степен на твърдост е подходяща за кого? Каква е разликата между степента на твърдост 3 и 4? Защо е важно да изберете правилната степен на твърдост?

Степен на твърдост и тяхното значение

Степента на твърдост варира от H1 (много мека) до H5 (особено твърда), като H1 и H2 представляват меки категории, а H3 до H5 по-твърдите. Степента на твърдост трябва да дава представа колко дълбоко човек потъва в матрака, т.е. колко (H1 или H2) или. по-малко силно (H3) или едва ли (H4) или едва ли изобщо (H5) матрак отстъпва. Разликите се събират чрез различна дебелина на проводника. Пружинното легло H3 има z.Б. средна дебелина на телта от 2,4 милиметра, докато H2 полето с пружина има средна дебелина на телта от само 2,2 милиметра.

  • Прочетете също - Коя кутия пружинно легло за какво тегло?
  • Прочетете също - Изградете сами табла за водното легло
  • Прочетете също - Правото легло с кутия, ако се потите много

Коя степен на твърдост за кого?

Изборът на степента на твърдост зависи, разбира се, от една страна от личните предпочитания: някои предпочитат да спят меко, други предпочитат да спят по-трудно. Всъщност степента на твърдост е по-скоро свързана с правилната, здравословна позиция на тялото по време на сън, т.е.право подравняване на гръбначния стълб с цел защита на гърба и по този начин избягване на болки в гърба. По принцип гръбначният стълб трябва да образува права линия, когато спите на ваша страна. Ето защо, когато избирате степента на твърдост, обърнете внимание на теглото. Колкото по-тежък е човек, толкова по-дълбоко той автоматично потъва в матрака. За тежките хора трябва да се избере по-твърда кутия с пружинно легло, за да не потъне прекалено дълбоко и гръбначният стълб да не се превива.

За кого е подходяща степента на твърдост H3, за кого е H4?

Съществуват таблици с различни степени на твърдост, в които е показан изборът на подходящата степен на твърдост в зависимост от теглото и височината. Степен на твърдост H3 е z.Б. Препоръчва се за по-малки хора с телесно тегло от 60 до 95 кг или за по-високи хора (напр.Б. 2 метра) с тегло до 130 кг.
Степента на твърдост H4 се препоръчва за особено тежки хора с тегло около 110 kg.

Проблеми с информацията за твърдостта

Информацията не е стандартизирана и следователно варира от доставчик до доставчик. Това, което един доставчик маркира като H2 (мек), друг може да маркира като H3 (твърд) или дори H4 (много твърд). Ето защо, когато избирате подходящата степен на твърдост, по-малко се доверявайте на информацията, отколкото на собственото си усещане, когато я изпробвате.

Съвети и трикове Пролетните легла H2 са предназначени предимно за деца или за много дребни, високи хора. Дори ако обичате да спите спокойно, все пак предпочитате да изберете H3 степен на твърдост, за да защитите гърба си.