загуба на коса при жени: тези съвети наистина помагат!

Болият ужас за много жени: косопад! Когато косата винаги свети и се проваля, жените също хващат отчаяно след всяко средство за спиране на косата. Но това, което наистина помага?

Първо няма паника: загубата на коса от 80 до 100 коса на ден е напълно нормална. Това е, ако косата ви често вися в ситото за душ или в косата, това не е лошо.
Но ако забележите, че повече от 100 косми се провалят, трябва да гледате това и определено да видите лекар, ако няма да се подобри. Тъй като загубата на коса при жените може да има различни причини, които могат да изискват целенасочено лечение.
Четене Съвет: Жени от 40: Какво е различно, какво ще бъде по-добре?
Какво прави срещу косопад? Казваме ви какво може да бъде зад нежеланата загуба на коса и с кои съвети можете да се борите с косата при жените.
Във видеото: това е как загубата на коса може да бъде спряна

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Таня Кох

Какво означава загуба на коса?

Един отличава между три различни вида косопад, в зависимост от това кои причини се дължат на загубата на коса и на кои места, респ. В каква форма той се случва:

1. Кръговата загуба на коса (алопеция ареата)

Независимо дали в веждите или на главата - кръговата загуба на коса може да се появи навсякъде по външен вид, където растежа. Той често се случва при деца и за зряла възраст. Смята се, че той е смущение на имунната система.
Причината за тази специална форма на загуба на коса е възпаление на косата, от която косата расте. Колко голяма ще бъде балконът, много се различава от засегнатото лице на друго. Някои само губят малко място, с други големи части или дори всички коси за тяло могат да се провалят.

2. Загубата, свързана с актива (андрогенетична алопеция)

Най-често срещаната форма на загуба на коса при жените е наследствената загуба на коса. Статистиката казва, че всяка втора жена има тенденция да прави това: косата винаги свети по гребена, така че скалпът вика.
Андрогенетичната алопеция се среща главно по фази на живота, в която се променя хормоналният баланс на жената. Например, много жени страдат след бременност, след като са преустановили антибунирането или в менопаузата под загуба на коса. Причината за това е намаляващо хормоно огледало:

  • Загуба на коса след бременност

По време на бременността огледалото на хормоновия естроген се издига в тялото на очакваната майка - и намалява след раждането, което може да доведе до загуба на коса.

  • Загуба на коса след прекратяване на хапчето

След години на приемане на антибунипила, преустановяването на хапчето води до упадъка на естрогенното съдържание в кръвта на жената. Загубата на коса може да бъде следствие от това хормонална смяна.

  • Загуба на коса в менопауза

В менопаузата, общото производство на женски секс хормони (естроген, похвала) се връща, което увеличава съотношението на мъжки хормони (андрогени) в кръвта на жената пропорционално. За много жени, този "дисбаланс" в хормоните домакинските загуби.
Също така прочетете: Искате да прекратявате хапчето? Вие абсолютно знаете тези факти

3. Дифузната загуба на коса (дифузна алопеция)

В дифузната загуба на коса, косата не само пада в определена точка на главата, но и разпространява над цялата глава.
На заболявания (Z.Б. Нарушения на щитовидната жлеза) над фалшивата диета до стрес... Дифузната алопеция може да има много причини.

Какво прави срещу загубата на коса при жените?

Лошата новина предварително: свързана с инвестициите и кръгова загуба на коса, за съжаление не можете да предотвратите и не защитавате себе си. Добрата новина: дори ако свързаната с инвестиционната загуба на коса не е лечима, тя може да бъде спряна от някои лечения.
Предотвратяване на дифузната загуба на коса, която често се задейства чрез симптоми на дефицит. Важно е да се предпази от разпръснатата загуба на коса е балансирана диета и отказ от екстремни диети.
Четене Съвет: 5 съвета за по-дебела коса: така че вашата грива ще бъде по-здравословна и попълвам

Тези 5 съвета помагат срещу загубата на коса при жените:

1. Тинктури с миноксидил

В много случаи на наследствена загуба на коса, активното вещество миноксидил е доказало ефективно решение. Докато той не може да лекува причината, но миноксидил помага за борба със симптомите и по този начин да спре прогресията на косопад.
ВАЖНО: Първите успехи са само след три месеца за разпознаване и чувствителен скалп може да реагира на активната съставка с кожни раздразнения и алергии.
Например в Amazon е на разположение тинктура с миноксидил срещу загуба на коса.*

2. Съответната диета

Също едностранно хранене, например в отказ от месо, риба и яйца или екстремни диети, може да причини загуба на коса. Особено недостигът на желязо причинява все по-често. Кои храни съдържат много желязо, ще намерите тук: Spinat & Co.: Съдържаща желязо храна с един поглед.
Тъй като дефицитът на протеини може да доведе до загуба на коса като част от веганската диета, трябва да сте липсата на яйца, бобови растения и сътрудничество. Компенсира: богата на протеини храна с един поглед.

3. Билковият разтвор срещу загуба на коса

Много са засегнати достъпа до билкови ресурси или домакински ресурси за предотвратяване на загуба на коса и подкрепа на растежа на косата. Производителите на хомеопатични ресурси обещават, че някои билкови активни съставки не само укрепват косата, но и създават необходимите условия за растежа на новата коса.
По този начин, препаратите с кофеин, таурин, екстракт от просо или с витамин Н (биотин) помагат за посрещане на косопад. В допълнение към капсулите, има и гумени мечки с витаминов комплекс, който трябва да спре косата.
Има гумени мечки срещу загуба на коса в Amazon.*

4. Правилната грижа

Най-доброто лекарство срещу загубата на коса не помага, ако не обръщате внимание на няколко основни правила за здравословна и мощна коса. Преди всичко е много важно:

  • Не мийте косата твърде често: 2 до 3 пъти седмично са достатъчни.
  • Отказва се агресивни шампоани и за предпочитане използва нежни продукти.
  • Също така прекалено горещ удар сух, перм и боядисване косата може да повреди продължителността и да доведе до повишена загуба на коса.

Също така прочетете: От корена на косата до върховете: съвети за красива коса

5. Хормоно лечение

С нарастваща възраст, жените намаляват броя и размера на корените коси, които са свързани, наред с други неща, с потъването на огледалото за естроген. Резултатът: косата ще бъде по-тънка и светлини.
Също така интересно: Просто се чувстват добре: 6 крайни съвета за менопаузата
Особено в менопаузата, съответните хормонални терапии могат да помогнат за спиране на косата. Дали в отделни случаи хормонална терапия има смисъл и полезен, но трябва да изясните с гинеколог.