боя за коса по време на бременност: всъщност ли е опасно?

По време на бременност, по-голямата част от техния начин на живот правят особено здравословен. Но не само се отказва от алкохол и балансирана диета - дори фризьорското посещение попада върху някои други. Но колко опасно е косата оцветяване по време на бременност? Тук ще научите повече.

За много жени е лесно за фризьорство за боядисване на косата:. Особено когато изглежда първата сива коса. Да спрете по време на бременност, тогава едва ли пада. Но тя трябва да бъде или? И накрая, много химия е в бои за коса. Искахме да знаем точно какво има на мита боя по бременност, е опасно.
Здравият скептицизъм в сравнение с съставките на боята на косата не е грешен. И накрая, те само го създават с много химия нашата коса от руса да оцветяват или да правят сиви нишки невидими. Особено очакваните майки се страхуват от обвинение от боядисване, здравето на нероденото им дете. Но когато боядисване, било то в фризьора или у дома - наистина химия в тялото?

Чрез химия за боядисване на коса в тялото?

Независимо дали се очиват, лак за нокти или шампоан: никога не са разрешени вещества от продукта към човешкия организъм. Косматите бои също трябва да отговарят на това твърдение. През последните години те винаги са претърпяли строги тестове.
Въпреки че няма задължение за допускане за козметика, но техните производители трябва да гарантират тяхната безопасност. С проби федералните държави проверяват дали продуктите отговарят на законовите изисквания. Козметичните ресурси, за които здравният риск приема, не трябва да се предоставя на пазара - това се отнася и преди всичко за бои за коса.

Федералният институт за оценка на риска в Берлин, който проверява безопасността на козметиката, обяснява по отношение на бременността и кърменето: "Бележки за рисковете за здравето чрез боя за коса, които се използват по време на бременност и кърмене, в момента не са налични."

Е оцветяване на косата по табу за бременност?

Е оцветяване на косата за бременни жени или. нероденото дете толкова напълно безвредно? Джейн. От една страна, изявлението на Федералния институт представлява само, че понастоящем няма индикации за риск през цветовете на косата. Но само защото не можете да откриете или заемате нещо, което все още не означава, че това не съществува.
От друга страна, различен риск от бременни жени през боядисването на косата идва - това на алергия. "Hairy Bye може да предизвика тежки алергични реакции", като или нещо подобно на това е предупреждението, което се намира на опаковъчните поли на всяко оцветяване, оцветяване или затъмняване.
Производителите препоръчват да извършват тест за алергия в продължение на 48 часа преди боядисване. Да направя това z.Б. Зад ухото малка кожа чисто с чист цвят (без фиксиращ). Ако нищо сърбя, мокри или изгаряния, рискът е, че оцветителят ще предизвика алергия, толкова добро, колкото е изключено. За бременни жени, такава алергия би била особено заплашваща, защото може да се наложи да се откажат от лекарства.

Алтернативни продукти на естествена основа: боядисване с къна и сътрудничество.

Добрата новина за бременни жени, които искат да отидат в безопасност: има алтернативи на конвенционалните бои за коса.
> Естествени цветове на косата:
Те се състоят от естествени съставки като лае, листа или къна equellers. Често обаче се добавят метални соли. Важно: те не са здрави здрави, но те остават в косата и правят бояздене с химически цветове.
Пазете се от Хенафарбен от неевропейски страни. Те често съдържат PPD, вещество, което е класифицирано като вредно.
Тук можете да намерите селекция с различни растителни цветове на косата.
> Tintshampoos:
Пресни цветни чаши назад и могат да оформят сивия подход.
Различни Tintshampoos могат да бъдат намерени тук в Amazon.
> Тониращи течности за подхода:
Се прилагат към подхода и остават на следващото пране в косата.

В допълнение, бременните жени трябва да обърнат внимание

Нашето заключение: Кой е бременна, трябва да постави здравето на тялото си и нероденото дете пред всяка красота идеална. Много бременни майки решават за най-безопасния начин и да се освободят от бременност и кърмене на боя за коса с химически вещества. Така че всеки остатъчен риск може да бъде безопасно изключен. Благодарение на алтернативите на химически оцветители, обаче, не е нужно да ходите наоколо със сива интервална нишка.
Който иска да се боя, трябва да направи теста за алергия - който някога е правил със същия цвят. По време на бременност, хормоналния баланс и качеството на промяната на косата. Това може не само да бъде цветът по различен начин, отколкото преди, но и чувствителността към алергия.

Във видеото: не можете да ядете по време на бременност

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Aischa Butt

Още повече около темата за бременността може да се намери тук:

Какво наистина се нуждае от очакваните мами? 10 сигнали за бременност
Бременност Фитнес: 9 Целеви упражнения за релаксиране и благополучие
Главоболие по време на бременност: Най-добрите съвети и домашни средства