По-добра боя или ролка Hammerite

Производителят на добре познатата боя за покритие Hammerite не препоръчва изрично какъвто и да е метод за нанасяне. Продуктите могат да бъдат обработени с ролки, четки и подходящо разредени чрез пръскане. Много потребители съобщават за повишени изисквания, за да се избегнат бегачи и образуване на нос. Подходящите инструменти за боядисване са важни.

Дебелото нанасяне прави удара по-лесен и по-силен

Hammerite е най-известен със своето боядисване с типичния чукан вид. Продуктовата гама включва акрилни бои и бои от алкидна смола. За да се създаде визуален ефект от удара на чука, съответната боя трябва да работи "сама по себе си". Това може да се направи по-добре с четка или подходящ валяк, в зависимост от повърхността и нивото на умения.

  • Прочетете също - Четкайте или навивайте слонска кожа
  • Прочетете също - Боядисване без валяк: Алтернативи на валяка за боядисване
  • Прочетете също - Съвети за боядисване на апартамент

Използването му като спрей боя прави още по-високи изисквания, тъй като принципът "много помага много" обикновено води до изчукан вид, но е по-труден за постигане при пръскане. В областта на директно обработваните еднокомпонентни бои, Hammerite се оценява като един от най-добрите продукти на пазара.

Подходящи инструменти за боядисване

четка

  • устойчив на разтворители
  • с върхове с разделена четина

Скутер

  • устойчив на разтворители
  • Пяна
  • за акрилни лакове, стекани с филц
  • Мох ролка

Спрей боя

  • Лак, разреден с нитро от спрей или система за пръскане на боя (пистолет под налягане)

Валцуването и четката също могат да се комбинират добре, за да се подкрепи ефектът. Лакът се нанася обилно с валяка и след това се "маже" отстрани и ъглите с четка. Това прекъсва за кратко адхезията на повърхността и задейства боята да тече.

Ефектът от удара на чука се създава чрез смесване на два или три цвята (сиви и зелени тонове). Колкото по-равномерно те бяха "разбъркани ", толкова по-обещаващо е желаното изображение със засъхналата боя. Според повечето потребители ефектът е по-лесен за изпълнение с роля.

Ако боята или лакът започне да тече, трябва незабавно да се преработи с валяк. "Боядисването" е подобно на отстраняването на вода и трябва да се направи с мокра боя, ако е възможно. Ако е необходимо, леко потапяне или потапяне на ролката или четката в малко нитро разредител може да улесни корекцията. Оптичният ефект потъмнява в зоните с голям градиент.

Съвети и трикове С цинкова боя хамерит, която може да се нанася директно и без грунд, можете да спестите както труд, така и използването на два продукта.