Hazelnut торта с глазура на Nutella: завърши само 30 минути!

Ти си харесал сочна торта за опасност, но не искам да чакаш завинаги? Тогава имаме идеалната рецепта за вас! Нашите малки лешникови торти се правят за по-малко от 30 минути!

Какво правите, когато е след 19 часа и изведнъж имате непрекъснато желание за торта? Право, печете един! Ето как отидох в Великден в понеделник. Проблемът: бях доста нетърпелив и исках тортата бързо. Така промених проста рецепта и вместо голяма торта, която трябва да бъде печена най-малко 45 минути във фурната, мини тортата, която се прави само за 15 минути.
Моят избор много на сочната шоколадова леска торта с глазура на Nutella. Тук идва бързата рецепта за спешно!

Шоколадова леска торта: проста рецепта

За измерване на съставките, имате нужда от кафе с кафе с капацитет 250 ml. Който не го има, може също просто измервателна чаша или. използвайте кухненски везни. Бакшиш: Първо измерете сухите съставки, след това в влажността. Така че не е нужно да се измивате между тях!

Съставки за шоколадова леска торта:

  • 5 яйца
  • 1 чаша захар
  • 1 щипка сол
  • 1 чаша слънчогледово масло
  • 1 чаша брашно
  • 1 пакет от земни лешници (200 g)
  • 1 дъска шоколад или шоколадова лента на Великден
  • 1 MINI GUGLHUPF форма (дава тук в Amazon *)


Така работи:
Загрейте фурната до 180 градуса отгоре и долната топлина, смажете формата на тортата с масло. Ако нямате мини-guglhupf форма, можете просто да използвате форма на кифла.
Нарязан шоколад грубо, след това разбъркайте брашно и лешници. Поставете яйцата в купа и бийте на най-високата сцена с ръчна бъркалка или хранителния процесор. Съвет на ръба: Лично аз използвам благоприятно устройство от Bosch (виж на Amazon *) и съм много доволен.
Добавете захар и сол супени лъжици за бавно придаване на маслото. След това задайте по-нисък етап на разбъркване и добавете супени лъжици към сместа от брашна гайка. Накрая, сгънете в шоколадовите парчета.
Малкото ток формира всеки до 3/4 напълване и на средната релса на 180 градуса отгоре / долната топлина. Печете за 15 минути. В зависимост от мухълът на тортата, може би имате твърде много тесто. Можете, ако имате други малки форми на торта?.
Важно: Ако искате да печете голяма торта за опасност, времето за печене е за това. 45 минути.
Във видеото: Бърза торта на Нунела от главата на дрождите

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Aischa Butt

За да се усъвършенства: Шоколад-Нунела глазура

Лично, за декориране на малката ароматна лешнутна торта, аз жертвах шоколад. Можете да вземете други лекарства за шоколад за глазурата. За шоколадов масен съм дал тире крем и чаена лъжичка Nutella и цялото нещо в малък пот на по-нисък (!) Топлината се стопява в кремав шоколадов сос. При никакви обстоятелства не се загрява твърде много, в противен случай шоколадът изгаря!
Да не би и: Небесни идеи за експлоатация на стария шоколад
Малкото шоколадова леска торта, която съм паднал след охлаждане на решетка за торта и поставих хартия за печене под. След това натопих тарталети в домашния шоколадов сос и накрая украсен с бадемови шишчета и кокос.