Къща без мазе - икономия на разходи или само недостатъци?

Около една четвърт от всички новопостроени къщи нямат изба. Основната причина за това е спестяването на разходи. Колко големи са всъщност спестяванията на разходи и какви недостатъци може да има липсващото мазе е обяснено в следващото ръководство.

Фактори в предходното мазе

  • Намаляване на разходите
  • Рисков фактор за препродажба
  • Бил за използване на разходите
  • Прочетете също - къща с мазе повишава качеството на живот
  • Прочетете също - естествена изба
  • Прочетете още - дренажно мазе

Намаляване на разходите

Липсата на мазе води до икономия на разходи в строителството. С около 200 до 400 евро на квадратен метър, мазето представлява важен фактор на разходите за нови сгради.

Необходимите специални пломби и допълнителни мерки в случай на необходими строителни площи могат да доведат до допълнителни разходи в размер на десетки хиляди евро.

Понякога могат да се реализират много прости мазета за по-малко от 200 евро на квадратен метър, особено ако са оставени в необработената версия и разширяването се планира по-късно.

Рисков фактор за препродажба

Сградите без мазе са малко оценени на пазара. Това може да окаже значително влияние върху цената, която трябва да се постигне при препродажба.

Къщите без мазе предлагат твърде малко място за съхранение за повечето купувачи и подсъзнателно се класифицират като по-малко солидни или трайни.

Следователно шансовете за продажби са значително по-лоши в случай на препродажба и цената, която трябва да бъде постигната, може да бъде по-ниска, отколкото при вариант с мазе. Повечето брокери също потвърждават това.

Бил за използване на разходите

Цената на изграждането на избата се поставя в перспектива, ако се вземе предвид възможното използване на пространството. Основното правило за изчисляване на ползите от мазето може да бъде: 40 процента повече пространство при 10 процента повече разходи.

Мазето може да се използва не само като място за съхранение и съхранение, но и като работилница, стая за парти или като допълнителна жилищна площ. В случай на къщи без мазе, обаче, ще трябва да се добави допълнителна жилищна площ - или допълнително място за съхранение. Това води до значително по-високи разходи в сравнение.

Ако мазето е планирано като възможно жилищно пространство от самото начало, размерът на сградата може да бъде по-малък. Това до голяма степен поставя разходите за изграждане на мазето в перспектива. При изчисляване на разходите трябва да се вземе предвид съответното разширение на мазето, включително топлоизолация, осветление и вентилация.

Съвети и трикове Компромисно решение може да бъде изграждането на мазе, но засега го оставете в груб вид и го разширете само по-късно. Това спестява разходи предварително, но в дългосрочен план е възможно цялостно разширение на избата.