Отопление: промоциите

Модерните и енергийно ефективни отоплителни системи защитават собствената си чанта. За да се направи реализацията по-лесна за спадане, могат да се използват различни субсидии при инсталирането на особено екологична отоплителна система в Германия. Преглед на това, какви финансиране има, можете да получите в тази публикация.

Важни поддръжници в Германия

Двете основни функции са в Германия BAFA, Федералната служба по икономика и контрол на износа, както и KFW, Kreditanstalt Für Wiederaufbau. И двете насърчават преминаването на нагревателите, които са особено устойчиви и защита на околната среда.

  • Също така прочетете - специализирани фирми за отопление
  • Също така прочетете - оптималната температура за отопление и топла вода
  • Също така прочетете - защита от корозия за отопление

Освен това съществуват и различни програми за финансиране от страни - с цели или в областта на опазването на климата, или в областта на енергетиката модернизация на съществуващите сгради. Предлагат се и калъфни промоции за нови сгради. Условията на финансиране и условията на доставка са различни в различните страни.

Насърчаване на отоплението на биомаса

За системи за отопление на биомаса има високи безвъзмездни средства в Германия, особено при инсталирането в съществуващи сгради. Нагревателите от биомаса в нови сгради са леко насърчавани. Очаква се отоплителните системи за биомаса:

  • Плъзнете дърва или пелетния котел или комбиниран котел
  • пързалка
  • Отопление на дърворезба

Най-важният промоутър е BAFA тук.Сумите на финансиране са разделени на основно количество за финансиране, което обикновено е еднократна сума, все още има различни допълнителни бонус промоции. Общата сума на промоцията също може да бъде 5 тук.000 - 6.000 евро, ако са налични подходящи условия. KFW насърчава биомасовите нагреватели само като една мярка или в хода на изграждането на така наречената къща за ефективност, промоциите на страната са различни.

Насърчаване на фотоволтаични и слънчеви топлинни системи

Слънчеви топлинни съоръжения

Дори и със слънчеви топлинни растения, BAFA е най-важните енкодери на финансиране. Тук слънчевите топлинни системи се насърчават до площ от 40 m², ако са налични определени условия. Системите могат да се използват за отопление и / или топлинна препарат.

В допълнение към основното финансиране, което е 90 EUR на квадратен метър колекционерска област, все още има многобройни възможни бонус промоции и така наречената иновационна промоция за носене.

KFW насърчава инсталирането на слънчева енергия, както във всички области чрез особено проектирани финансови заеми

Фотоволтаични системи

Тук, от една страна, съществува държавно финансиране чрез гарантирана презастрахователна компенсация, която гарантира фиксирано възнаграждение за електричество, подадено в обществената мрежа. Малките системи до 10 kWp също са освободени от нововъведената такса, която също представлява подкрепа за домакинствата. Освен това се финансира и съхранение на слънчева енергия с безвъзмездни средства (KFW).

Други отоплителни системи

Технологията на термопомпата също се финансира в Германия. BAFA предлага основна промоция и комбинирани бонуси, подобни на дървените нагреватели - основна промоция и комбинирани бонуси. Основното финансиране зависи от вида и работата на термопомпата, бонус промоциите могат да бъдат комбинирани. От KFW има или индивидуални мерки за конвейер или специални субсидии при преминаване към термоизточни технологии.

Също така за модернизация на петролни или газови котли може да се възползва от субсидиите - обикновено остава в така наречения бонус за борба с котела на BAFA (500 EUR) при превръщането на системите към кондензационната технология.