Хемлок дърво - специалната ела

Бумлок е част от боровите растения като нашата европейска ела, но представляват свой собствен начин. Съответно, дървото също има малко различни свойства над домашната ела. Повече за Hechlock Wood може да се намери в този пост.

Технически ценности

Размерна стойност на стойността на стойността
Тегло свеж Ок. 650 кг / cm³
Тегло изсушено 470 kg / m³
Якост на натиск Ок. 55 N / mm²
Сила на огъване Ок. 83 N / mm²
  • Също така четете - Angelique Wood - дървото за водопровождане
  • Също така четете - изтриване на восъчна дървесина
  • Също така четете - ярко дърво изкуствено тъмно

Прецаки, други имена и име на DIN

"Real" Hemlock дърво идва само от един вид (Tsuga хетерофил), но обикновено горите от подобни видове ще бъдат смесени. Свойствата на тези други видове са до голяма степен идентични, така че сместът не води до загуба на качество.

Допълнителни имена и име на DIN

Маплин е ела, често се нарича Аляска бор или Хембал. Обозначението "Amabilis Wood" е много малко често срещано. Според DIN EN 13556, името на Hemlock Wood tsht е (след ботаническото име на първоначално използвания, "реален" тип хемол).

Виж

Зърно

Както при всички иглолистни дървета, няма пори в Hemlock. Дървените лъчи са много фини и едва разпознаваеми в Hemlock, годишните пръстени могат да бъдат признати много ясно. Понякога са възможни раирани структури.

цвят

Дървото на шината и гумата имат много подобно оцветяване, разположено между жълтеникаво-сиво и светло сиво. Ширакката потъмнява с времето до много ярко жълтеникавокафяво. Този процес се ускорява от интензивната светлина. Появата на сушената сърца може да съответства на смърчова дървесина.

Имоти

Hemlock Wood е средно тежка иглолистна дървесина и има подобни свойства като смърчова дървесина, но в контраст, тя е напълно свободна от смола. Лесно е, фино влакно, все още относително мек и последователно е добре редактиран.

Ходене и сушене

Изсушаването на Hemlock Wood е безпроблемно, свиването е умерено.

съпротива

Hemlock Wood е, като смърчова дървесина, нито устойчива на атмосфера, нито устойчива на гъбична и насекома атака.

употреба

Благодарение на привлекателната си оптика и неговите свойства Hepplock Wood може да се използва добре в интериорен дизайн. Също така за мебелната конструкция се използва понякога, до нея, особено за облицовка. В Саунабау е популярен, защото дори при по-високи температури, за разлика от други типове иглолистни дървета, не се отказва от смола (Hemlock Wood е безплатно).

произход

Hemlock Wood идва главно от западния бряг на Северна Америка, Аляска и канадски територии (Британска Колумбия).

Цени)

Hemlock се предлага в дървена търговия с различни качества и може да се цени по отношение на мярката и количеството между около 850 евро на m³ и 1.300 EUR на m³.

Тук ще намерите всички дървесни видове с един поглед

Съвети и трикове Hemlock Wood може да обучи тъмно обезцветяване при контакт с черни метали и контакт с луга. Това е особено вярно за влажното дърво, със суха дървесина се състои от по-малко склонност към обезцветяване. На това обстоятелство винаги трябва да обръщате внимание, дори при почистване и редактиране на незащитени дървени повърхности.