Включете го! Тези 5 храни ни правят красиви и годни

Вкусни плодове вместо ботокс? Не казваме "Не ".

На първо място: Храната не е лекарство и разкрасител, който действа за една нощ. Но те имат превантивен ефект, който продължава и за спиране на стареенето на кожата. По-добре късно, отколкото никога, нали??

Повечето хора вече знаят, че твърде много алкохол, малко сън и най-вече мазната храна увреждат нежната ни кожа. Но знаете ли, че има храни, които са истински бустери за красота?

Колкото по-тъмно, толкова по-добре: плодове

Злите свободни радикали, които се размножават през слънчева светлина, пушене и фалшива диета, за разлика от нашите клетки. Добре, че има антиоксиданти, които ни защитиха пред тях. Особено плодове имат много високо съдържание на антиоксиданти и тук се прилага златното правило: по-тъмното, толкова по-добре.

Всичко за антиоксиданти - можете да намерите тук:

Зелена сила: спанак и зелен чай

Има много зелени зеленчуци, които облекчават малкото възпаление в нашето тяло благодарение на високото си съдържание на витамин В и по този начин осигуряват здравословна кожа. Не само изцяло с витамин В, но и бизнесмейкър: зелен чай.

Мазнините трябва да бъдат!

Най-големите врагове на всяка диета: въглехидрати и мазнини! Нашето тяло се нуждае от двете. Малък съвет: Ако консумирате въглехидрати, трябва да се уверите, че ги ядете под формата на пълнозърнести продукти, защото те осигуряват на тялото ни фибри.

Също така важен разкрасител: омега-3 мастни киселини. Тъй като нашето тяло не може да ги произвежда само, трябва да сте сигурни, че често включвате в диетата си храни като платика, орехи и семена от чиа.

Естествен слънцезащитен фактор: домати и моркови

Толкова често чувахме в детската градина: морковите са здрави! Всъщност редовната консумация на моркови и домати осигурява естествен слънцезащитен фактор за нашето тяло. Но това не означава, че можете да се справите и без слънцезащитни продукти. Но това е основна защита за всеки ден и между тях.

Не на последно място: вода

Тези, които пият много вода, са по-красиви? Само десет минути след пиене кожата е по-добре снабдена с кръв и повече кислород. Това също стимулира метаболизма на кожата, което от своя страна подпомага защитните и защитни функции на кожата. Кой би си помислил, че водата ще ви накара да изглеждате свежи!