Свържете печката и керамичния плот - трябва да знаете това

Дори ако никога не свързвате или изключвате електрическа печка сами, има няколко неща, които е полезно да знаете. Така че можете да вземете правилните решения при покупка и да планирате правилно кухнята и връзките.

Конфигурации на печки

Печката за кухнята обикновено се състои от котлон и фурна. И двете могат да бъдат инсталирани заедно в едно устройство с комбинирана връзка, могат да бъдат свързани помежду си, или могат да бъдат инсталирани напълно отделно.

  • Прочетете също - Свързване на готварската печка и керамичния плот поотделно
  • Прочетете също - Инсталиране на печката и керамичния плот отделно - работи?
  • Прочетете също - Каква е разликата между печка и фурна?

В зависимост от избраната конфигурация на печката, изискванията за свързване също се променят.

Връзка с комбинираното устройство

С комбинирана фурна и котлон в едно устройство има само една трифазна връзка. Към това е свързана цялата печка. Нищо друго не трябва да се взема предвид.

Независим котлон и отделна фурна

Как трябва да се осъществи връзката зависи от няколко критерия:

  • котлонът и фурната са свързани или напълно разделени?
  • какъв свързан товар има фурната?
  • кои връзки са налични?

Можете лесно да свържете отделно печката и керамичния плот. С ниско натоварване на свързването (по-малко от 4 kW), фурната се нуждае само от собствена променлива верига, която електротехникът може лесно да създаде от съществуващата трифазна връзка. Това може да се направи за много ниски разходи и с много малко усилия директно при свързване на печката.

Фурни с по-голям свързан товар

Някои фурни обаче имат значително по-голям свързан товар, например ако имат функция за пиролиза. В този случай за фурната е необходима и трифазна връзка. В този случай електротехникът трябва да намери подходящо решение.

Съвети и трикове Видът на печката също е важен за позицията на гнездото за свързване на печката. Следователно е важно да се определи кой контакт на печката е необходим къде в кухнята преди инсталацията, за да може електротехникът да го настрои съответно.