Ето цените за стълби с болтове

Болтовото стълбище набира популярност, защото самоносещата конструкция се вписва идеално в съвременните жилищни пространства. При този тип стълби отделните стъпала се закрепват към стената с болтове, така че елементите трябва да са особено дебели. Независимо от това, стълбите с болтове изглеждат въздушни и леки поради липсата на щрангове и невидими опорни елементи. Какво струва този тип стълби?

Фактори на разходите за болтовото стълбище

Болтовото стълбище изисква особено масивни стъпала, а конструкцията е относително сложна, тъй като статиката трябва да е точно правилна. Тези два аспекта означават, че няма евтини оферти в областта на болтовите стълби.

  • Прочетете също - Къде са цените за вътрешни стълби?
  • Прочетете също - Цените на двустепенните стълби с един поглед
  • Прочетете още - Стълбищна порта за кучета

Не е възможно да се изведат комплекти за този тип стълби, така че разходите за монтаж винаги се добавят към покупната цена. Одобрението на строителните органи с маркировка CE съгласно Директива 89/106 / ЕИО на ЕС е от съществено значение.

Видът на използвания дървен материал играе основна роля в ценообразуването. Разбира се, особено ценните видове дървесина струват повече от домашния бук например.

Къде са цените за болтово стълбище?

Болтовото стълбище при всички случаи струва няколко хиляди евро, но това не променя популярността му. Тук можете да видите цените с един поглед:

  • Долният ценови диапазон започва от около 2.500 до 3.000 евро.
  • Широкият среден ценови сегмент се простира на около 8.000 евро.
  • Болтовите стълби от фино дърво или естествен камък струват 8.000 EUR и повече.

Посочените цени са ориентировъчни, пазарът е твърде сложен, за да може да предостави точна информация. Разходите за планиране и монтаж вече са включени и парапет също трябва да бъде включен в посочената цена.

Планирането и сглобяването отнемат много време, така че не само материалните разходи повишават цените. Собствениците на стълби с болтове обаче могат да очакват да намерят особено естетично решение за стълби.

Пример за цена за болтово стълбище

Собственикът на редова къща има инсталирано ново стълбище с болтове. Стъпалата са от дебела букова дървесина, парапетът е от пластмаса и метал.

Общ преглед на цената
1. Болтово стълбище 2.550 евро
2. Планиране и монтаж 1.850 евро
обща сума 4-ти.400 евро

Стабилна стена за закрепване

Болтовото стълбище изисква стабилна стена, която обикновено трябва да бъде направена от бетон, за закрепване. Попитайте на ранен етап от специалист дали вашата строителна материя е подходяща.

Съвети и трикове Когато купувате стълбището си, обърнете внимание на маркировката CE за стъпките!