Помощ, гипсовата мазилка е плесенясала!

Мухълът в жилищните помещения е вреден за здравето. Изискват се основни коригиращи мерки, когато това се случи. В допълнение към тапета, мазилката отдолу често трябва да бъде напълно премахната. Гипсовата мазилка не плесенясва, ако околността е суха и чиста.

Причините за появата на мухъл върху гипсова мазилка

Като чисто минерален строителен материал, гипсът не осигурява на плесента хранителна основа. Ако обаче се открие мухъл върху гипсова мазилка, причините трябва да се търсят в района около гипсовата мазилка. Влагата, съчетана с частици мръсотия, остатъци от стенни покрития и боя може да бъде отговорна за плесента. Водните повреди в стената може да са навлажнили мазилката, така че да не може повече да изсъхне. Ако има други фактори, които насърчават растежа на плесента, гипсовата мазилка ще бъде атакувана от плесен.

  • Прочетете също - гипсова мазилка за мазето
  • Прочетете също - сплъстяване на гипсова мазилка
  • Прочетете също - разпознайте гипсова мазилка

Първа помощ за местни плесени

Първо могат да се почистят по-малките зони на мухъл. За тази цел се използва алкохол или водороден прекис в 30-процентов разтвор. По-големи площи не трябва да се третират с него, в противен случай съществува риск от дефлаграция или експлозия. Наредбата за защита от опасност се прилага, когато се използват тези средства.

Съвети за защитена работа:

  • Използвайте респиратор, който покрива устата и носа
  • Поставете защитни очила за очите си
  • Използвайте работни ръкавици или ръкавици за еднократна употреба
  • Носете защитно облекло или специално работно облекло
  • Разтрийте засегнатата област с четка или четка
  • След като влезе в сила, почистете повърхността с малко алкохол или спирт

Тези мерки съдържат растеж на плесен само за кратък период от време. Те нито заменят изследването на причините, нито необходимите ремонтни и ремонтни дейности.

Мухъл на големи площи

Ако откриете мащабно образуване на плесен върху гипсовата мазилка, по-добре е да оставите отстраняването на подходящо квалифициран специалист. Той ще смила нападнатите от плесени мазилки. В същото време фрезованите слоеве се изсмукват с мощно смукателно устройство. По този начин възможно най-малко от гипсовия прах, замърсен с спори на плесени, попада във въздуха на помещението. Защитата на дихателните пътища трябва да се носи при работа върху зони на плесени.

Съвети и трикове Първите контрамерки за борба с мухъл често са средство за пръскане и дезинфекция за миряни. Това означава, че не може да се постигне отстраняване на плесени. Мухълът в най-добрия случай може да бъде убит и въпреки това да има алергизиращ и увреждащ здравето ефект. Санирането на мухъл принадлежи в ръцете на специалист.