Помага ли лунният календар всъщност за почистване на прозорците?

За някои почистването на прозорците е една от най-непопулярните домакински задължения и мнозина се опитват да избягват възможно най-дълго контакт с парцали и чистачки. Ако оставите Луната да ви подкрепя в тази работа, може да е по-лесно да се направи. Наградата за усилията са стъкла, които блестят на слънце, без да оставят ивици. Можете да разберете защо тук.

Силата на луната

Нашият космически спътник е отговорен за приливите и отливите. Следователно той може да движи големи маси вода чрез своята сила. Но наземният сателит може да ни помогне и при почистването на къщата, особено при почистване на досадните прозорци?

Фазите на луната

В приблизително четириседмичния период между новолуние и новолуние луната преминава през различни фази:

 • Новолуние,
 • восъчен полумесец,
 • Пълнолуние,
 • залязващ полумесец.

Значение на зодиакалните знаци

В допълнение, дванадесетте знака на зодиака играят основна роля. В зависимост от знака на Луната това има различни ефекти върху нейните сили.

12-те съзвездия са разделени на четири елементарни групи, на които са определени различни ефекти:

Зодия елемент
Пожар Овен, Лъв, Стрелец
земя Телец, Дева, Козирог
въздух Близнаци, Везни, Водолей
вода Рак, Скорпион, Риби

Кои дни са особено подходящи за почистване на прозорци?

Ако почиствате редовно прозорците, със сигурност вече сте забелязали, че в някои дни мръсотията се отделя лесно. При полиране няма петна от варовик и прозорците искрят. Вероятно тогава, съзнателно или несъзнателно, сте взели парцала си в благоприятен за Луната период от време.

Ако искате луната да ви подкрепя с тази домакинска работа, подходящи са следните дни:

 • Въздушни дни с намаляваща луна. Те означават светлина, която прониква през стъклата, намаляващата луна освобождава нови сили.
 • Огнени дни, също с намаляващата луна.

През този период почистващите препарати също работят по-интензивно и можете да ги използвате много пестеливо. Това защитава околната среда и портфейла ви.

Кои дни не трябва да почиствам прозорците??

Неблагоприятно е да почиствате прозорците във воден ден, когато луната се разраства. След това вероятно ще откриете, че ивици или петна от варовик замъгляват гледката, дори когато използвате висококачествени почистващи препарати.

Как помага лунният календар?

Като неспециалист е трудно да разберем кога нашият космически спътник е подходящ за дейности като почистване на прозореца. Лунният календар ви дава препоръки кой период е особено подходящ. В допълнение към текущата дата ще намерите лесни за четене символи и, в зависимост от избрания лунен календар, кратки обяснения.

Лунните календари се предлагат в различни версии, съобразени със съответните нужди:

 • Ежедневен, седмичен или месечен календар в печатна форма,
 • малък формат джобен календар,
 • Приложения за мобилния телефон,
 • Онлайн лунен календар.

Доказани ли са силите на Луната?

За съжаление учените, изследвали този феномен, са стигнали до съвсем различни заключения. Затова ви препоръчваме да опитате сами: Почистете няколко стъкла в благоприятен за луната ден. Почиствате останалите прозорци, когато луната е неблагоприятна.

Може би след това ще откриете, че дисковете в хармония с луната всъщност са станали по-лесни за почистване и поддържане на естествения ритъм, който ни дава сателитът.

Как да почистя правилно прозорците?

Професионалистите се нуждаят само от няколко инструмента за почистване на прозорци:

 • Топла вода на ръка,
 • няколко капки препарат или препарат за почистване на прозорци,
 • оцет,
 • Микрофибърни кърпи и чистачки от микрофибър
 • Дърпач.

Можете да видите как точно да процедирате в това видео:

Съвети и трикове Горните препоръки се отнасят и за огледала, телевизори и компютърни екрани. Ако ги четкате в хармония с луната, те ще бъдат чисти с детската игра и прахът ще бъде много по-малко привлечен от повърхността.