Смяна на нож за рендосване на електрически ренде

Докато смяната на острието се обясняваше сама по себе си при старите ръчни рендета за дърво, основният принцип на метода за окачване, съхранение и фиксиране на ножа трябва да бъде известен при електрическите самолети. Почти всички обичайни електрически рендета имат два ножа, които са монтирани в ролка, противоположна на съответните блокове ножове.

Две остриета, монтирани в ролки

Ръчните самолети с дървено или алуминиево тяло се предлагат в много дизайни, но рендето е закрепено в повече или по-малко подобно наклонено положение. Ножовете за рендета се държат от клин или завинтени държащи профили. Добрата видимост на структурата на ръчната равнина означава, че почти всеки модел може лесно да бъде сменен или премахнат, за да се изостри.

  • Прочетете също - Нека режещите ножове да се заточат по пощата
  • Прочетете също - Регулиране на рендето с помощта на манометъра
  • Прочетете също - заточете режещи ножове остри като бръснач

Структурата на електрически ренде се състои от валяк, в който два режещи ножа са монтирани един срещу друг на едно и също разстояние. Те стоят с остриетата си в желания надвес в движение и по този начин рендосват посоката на ролката. Лагерите на рендето се вкарват напречно в подходящи кухини на ролката и се фиксират с един или два закрепващи винта.

В зависимост от производителя и модела, ролките могат да бъдат премествани на ръка в правилната позиция за демонтиране. Точната процедура трябва да бъде проучена с помощта на инструкциите за експлоатация. Обикновено закрепващите винтове могат да се разхлабят с отворен гаечен ключ, вкаран в ролката отгоре. Тогава блокът на острието може да бъде изтласкан странично от тялото на ролката.

Преместете ножовия блок и острието настрани

Блокът с ножове или модулът за съхранение съдържа затягащ профил, в който е вкаран острието. Ножът за ренде може да бъде изтласкан настрани. Най-добре е да използвате малко спомагателно дърво за това. Повечето производители обикновено използват реверсивни остриета или реверсивни ножове. След първото притъпяване те могат просто да бъдат извадени и избутани обратно в обратната посока.

Важно е да имате правилната посока на приближаване на режещите ръбове, която трябва да остане същата, така че ножът за ренде да изпълни зададената височина на рязане на цялото устройство. Погрешна инсталация на нов или обърнат ренде нож обикновено не е възможна, тъй като формата на профила се вписва само в правилната посока на вмъкване.

Съвети и трикове Когато купувате електрическа ренде, вземете няколко подходящи ножове за рендосване, които да замените едновременно като заместители. След много години обикновено използване на електрическа ренде, понякога е трудно да се намерят заместващи ножове.