Пиляне от леглото на тавана: За какво да внимавате

Купихте си таванското легло твърде високо и си ударихте главата, когато го седнете? Или може би сте се преместили и вече имате по-нисък таван? Няма проблем. Краката на леглото на таванско помещение могат лесно да бъдат отрязани. Можете да разберете какво трябва да имате предвид тук.

Планирайте правилно височината

Искате да отпилите леглото си на тавана, за да можете да седнете изправени в леглото? Но помислихте ли и че искате да стоите изправени отдолу? Когато изчислявате идеалната височина, вземете предвид не само разстоянието до тавана, но и разстоянието до пода!

  • Прочетете също - Как да увеличите леглото си в таванско помещение
  • Прочетете също - Преобразуване на легло в таванско легло
  • Прочетете също - Красиви идеи за декорация на леглото в таванско помещение

Пилете краката равномерно!

Когато отпилите краката на леглото си в таванско помещение, трябва да обърнете особено внимание на едно нещо: Изпилете еднакво количество на всички крака! Таванското легло не трябва да се накланя при никакви обстоятелства!

Шлайфайте след рязане

Също така трябва правилно да шлайфате отрязаната зона. Ако искате да попречите на грапавото дърво да надраска пода ви, можете да залепите парче филц отдолу.

Адаптирайте леглото на тавана към наклонен таван

Дори ако леглото ви не съвсем пасва на стената поради наклонен покрив, можете просто да го изрежете по размер. Ако обаче отпилите твърде големи части, стабилността на леглото може да бъде застрашена. В този случай е препоръчително да завиете леглото и към стената.

Изрязвайте леглото на тавана стъпка по стъпка

  • Флекс или подобен трион
  • Шлифовъчен лист
  • Измерител
  • молив
  • работна маса

1. За отбелязване

Измерете разстоянието до тавана и пода и вземете решение за едната височина. Използвайте рулетка и молив, за да отбележите колко искате да отпилите.

2. Демонтирайте и фиксирайте леглото

Най-безопасният начин да трионирате краката е да ги разглобите. Ако това не е възможно или отнема много време, можете алтернативно да легнете леглото си на таван отстрани и да съкратите краката си.

3. Изпиляйте краката на леглото на таванското помещение

Ако е възможно, фиксирайте краката на място и ги изрежете равномерно.

4-ти. Шлайфане

Старателно шлайфайте ъглите и ръбовете.