Тавански легла: предимства и недостатъци

Помислете как да си вземете легло в таванско помещение? Но наистина ли е толкова практично?? Какви са предимствата и недостатъците на такова легло-таванско помещение? Изброихме най-важните.

Предимства на таванско легло

  • Печелене на място: Можете лесно да поставите работно място под високи тавански легла или да поставите шкафа си, скринове или други предмети. Това ви спестява много място.
  • Външен вид: Шикозно таванско легло изглежда страхотно. Освен това вашият ъгъл за спане е добре скрит през деня. Таванските легла са подходящи и за малки едностайни апартаменти, в които спалнята и холът са в едно. Тъй като леглото е на високи височини, през деня нищо не пречи на атмосферата на хола.
  • Прочетете също - Колко високо трябва да бъде леглото в таванско помещение?
  • Прочетете също - Как да увеличите леглото си в таванско помещение
  • Прочетете също - Преобразуване на легло в таванско легло

Недостатъци на таванското легло

  • Риск от инциденти: Децата и възрастните продължават да се нараняват, когато са сънливи, когато се изкачват от леглото на тавана. Дори леглата, които отговарят на високите стандарти за безопасност, не са гарантирани за безаварийни.
  • През нощта до тоалетната: Ако трябва да отидете до тоалетната бързо през нощта, усилията са значително по-големи. Трябва усилено да се спуснете по стълбата и след това отново да се върнете нагоре.
  • Гравитация: Ако нещо падне, трябва трудолюбиво да се спуснете по стълбата, за да го вземете, а ако е крехко, вероятно се е счупило през есента.
  • Прекалено нисък таван: Ако таванът ви не е достатъчно висок, това също може да има фатални последици. Ако построите леглото твърде ниско под тавана, може да се сблъскате, ако например вървите.Б. стреснат през нощта.

Къде и за кого е подходящо легло в таванско помещение?

Таванските легла са особено подходящи за малки стаи с високи тавани. С висок таван можете да построите леглото на таванското помещение толкова високо, че да можете да използвате пълноценно пространството отдолу. По същата причина леглата в таванско помещение са особено подходящи и за деца. Тъй като те са по-малки, таванското легло може напр.Б. да са високи само 1,50 метра и детето все още може да стои и да играе под леглото без никакви проблеми. Детето, разбира се, трябва да е достатъчно голямо, за да се изкачва нагоре и надолу по стълбата. Експертите препоръчват тавански легла за деца на възраст над шест години.

Съвети и трикове За децата е много по-трудно да станат, ако могат да направят обиколка рано сутринта. Детски тавански легла с пързалка често се предлагат в мебелните магазини. Вашите малки ще се забавляват много с него. Когато купувате обаче, трябва да имате предвид, че децата вероятно ще прекарват много време, играейки в леглото с плъзгащото се легло и така ще трябва да перете постелките по-често.